PLAN VOOR PAARDENHOUDERIJ AAN DE FORTWIJK

0
880

archiefsep20028_414Het college van B & W heeft ingestemd met een wijziging van het bestemmingsplan voor de vestiging van een paardenhouderij aan de Fortwijk in Vroomshoop. Het gaat om een nieuwvestiging binnen de grenzen van het verwevingsgebied.
“Ik wil graag even duidelijk stellen dat het voorbereidingsbesluit voor de LOG gebieden op deze ontwikkeling dan ook niet van toepassing is,” aldus wethouder Oordt.

Een wijziging van het bestemmingsplan is noodzakelijk, omdat op de locatie nu nog geen bouwperceel is en de grond in gebruik is als weiland en akkerland.

Het grootste gedeelte van Fortwijk is door de provincie aangewezen als Landbouw Ontwikkelingsgebied. De gemeente staat op het standpunt heel Fortwijk als verwevings-gebied aan te duiden. Dat houdt in dat er dan geen nieuwe intensieve veehouderijlocaties mogelijk zijn. De locatie voor eventuele vestiging van de paardenhouderij valt buiten de grenzen van het LOG. Het voorbereidingsbesluit is daarop dan ook niet van toepassing.

De paardenhouderij zal bestaan uit: hoofdgebouw, wagen-berging, stapmolen, vaste mestopslagen, buitenbak en bedrijfswoning. Het biedt ruimte aan ongeveer 13 fokmerries, 36 opfokpaarden, 7 trainingspaarden (deltafm)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier