Pittige dag voor rolstoelbasketballers Second Dribble

0
595

Afgelopen zaterdag reisde het 1ste rolstoelteam van Second Dribble naar Alphen aan de Rijn.
De eerste wedstrijd was tegen Kameleon uit Den Haag. Bij voorbaat wisten ze dat het een zware wedstrijd zou worden. Het team van Kameleon was bij de officiële starttijd van de wedstrijd nog niet compleet. De wedstrijd begon een kwartier later dan gepland. De eerste helft werd goed gespeeld door Second Dribble, vooral in de verdediging. Er werden snelle breaks gespeeld, maar niet allemaal werden ze goed afgemaakt. Het team was te gespannen. Minder was dat er niemand klaarstond om de rebound te pakken, terwijl deze juist zo belangrijk is. De score na twee kwarten was 10-14 in het nadeel van Second Dribble. De tweede helft werd er volgens coach Henk van der Gouw uit Hoogeveen slechter gespeeld. SD verloor het zelfvertrouwen. Er werd geen antwoord meer gegeven op de snelle breaks van de tegenstander. Ook werden er veel lay-ups gemist. De wedstrijd werd uiteindelijk verloren met 16-35.
Er werd makkelijk gedacht over de wedstrijd tegen Achilles. Van dit team is dat ze bijna geen wedstrijd winnen. De eerste helft begon goed. Bij rust stond Second Dribble 18-8 voor. Maar door veel slechte passen en het slordige spel kreeg Achilles steeds weer kansen. Second Dribble miste weer veel lay-ups en er was weer geen rebound. De duidelijke topscoorder was Ronald Hofsink uit Westerhaar. Hij maakte zijn lay-ups mooi af. De wedstrijd werd gewonnen met 40-16.