Petitie: N36 moet veiliger en wel nu!

0
539

ondertekening-petitie-n36-kopie.jpgDe acht lijsttrekkers van de partijen die op 19 maart 2014 aan de gemeenteraadsverkiezingen van Twenterand deelnemen, hebben een petitie opgesteld over de onveilige situatie op de Rijksweg N36. Dit naar aanleiding van het zoveelste ernstige ongeval afgelopen weekend. Burgemeester Cornelis Visser onderschrijft het belang van snelle aanpassingen op de N36 en heeft deze petitie tijdens een persconferentie op maandag 10 maart mede getekend. Alle partijen roepen nu inwoners, bedrijven en organisaties uit de aan de N36 gelegen gemeenten op hetzelfde te doen en de petitie ‘N36 moet veiliger’ online te ondertekenen op petities.nl. Deze zal vervolgens aangeboden worden aan minister Schultz van Haegen.

De politieke partijen in Twenterand hebben zich verenigd in de strijd tegen de onveilige situatie op de N36. Na onderzoek van Regio Twente en Rijkswaterstaat worden er in totaal voor 5,6 miljoen euro maatregelen genomen om de veiligheid van de N36 te verbeteren. Het dodelijke ongeval van zaterdag 8 maart bij Aadorp toont maar weer eens de noodzaak aan van deze maatregelen.

Introductie scheiding

Met de petitie verzoeken de betrokken partijen om de planning naar voren te halen en zo snel mogelijk te starten met de werkzaamheden om de verkeersveiligheid te vergroten.

 

Extra veiligheidsmaatregelen
Ook wordt in de petitie gevraagd om de voorgestelde aanpassingen nog eens kritisch tegen het licht te houden. Vanwege de sterk toenemende intensiteit van vrachtverkeer door de nieuwe aansluiting op de N48 en de laad/los wal op het XL Businesspark te Almelo gaan de geplande verkeerstechnische oplossingen niet ver genoeg. Om de veiligheid op de N36 voldoende te verhogen naar de huidige normen zijn extra maatregelen noodzakelijk.

Voor Twenterand is in ieder geval de maat vol en kan van verder uitstel van de veiligheidsmaatregelen op de N36 geen sprake meer zijn. Inwoners die dit onderschrijven kunnen de digitale petitie tekenen op https://petities.nl/petitie/n36-moet-veiliger-en-wel-nu. Vervolgens zullen de initiatiefnemers de ingezamelde handtekening aanbieden aan minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier