PersberichtBewegen met plezier, 65+.

0
638

PersberichtBewegen met plezier, 65+. Met deze uitnodigende titel wordt er op woensdag 3 september voor alle ouderen die een gezonde levensstijl ambiëren een presentatiemarkt gehouden in het Kulturhus in Westerhaar. Er kan gekozen worden uit verschillende sportieve activiteiten voor plezierig bewegen. De markt, die ook nog eens vele aanbiedingen heeft voor de belangstellenden, is gratis toegankelijk.
De bezoekers krijgen niet alleen een sportieve, maar ook een gezellige middag aangeboden en kunnen genieten van een groot aantal optredens. Meedoen is altijd mogelijk, want bewegen, maar dan met plezier, is het uitgangspunt deze middag. Ieder half uur wordt er een demonstratie of een optreden verzorgd door de atletiekvereniging, de jeu de boulesvereniging, Be Fit met circuittraining 55+, de volksdansgroep, de gymnastiekgroep ‘Meer Bewegen voor Ouderen`, Keep Fit, de koersbalvereniging ‘Loat mar Kuul`n` en het zangkoor ‘Levenslust`. Even proeven van een andere manier van leven voor het gezonde bewegen, maar dan ook nog met het grootste plezier. Dat is de achtergedachte van deze presentatiemarkt, waarbij iedereen zich kan aanmelden voor de activiteiten van haar of zijn keuze, die het komende seizoen op het programma staan voor deze doelgroep.
Initiator is de gemeente Twenterand, die een project op wil zetten om de oudere inwoners van de gemeente meer in beweging te krijgen. Deze groepering loopt wat dat betreft sterk achter in de statistieken. Bewegen betekent gezonder leven en daar wil de gemeente ruim aandacht aan schenken. De Stichting voor Welzijn en Zorgvragen Twenterand heeft het project opgepakt en een werkgroep samengesteld, die bestaat uit afgevaardigden van deze stichting, het Sportplatform Binnensport, de gemeente Twenterand, de Openbare Bibliotheek Twenterand en de huisartsenpraktijk Nillessen/Koene.
Het kennismaken met diverse sportieve onderdelen tijdens de presentatiemarkt is geheel vrijblijvend. De mensen kunnen overal aan deelnemen om uit te zoeken wat hun voorkeur heeft. Veel organisaties hebben aanbiedingen waarbij belangstellenden gratis in de maand september aan deel mogen nemen. De werkgroep hoopt dat de mensen daarna doorgaan met een sportieve activiteit. Loes Leemrijse van de stichting voor Welzijn en Zorgvragen Twenterand stelt dat het erg belangrijk is voor deze groep mensen om meer in beweging te komen, terwijl het ook goed is voor de sociale contacten.
Behalve de ‘actieve` demonstraties kunnen de bezoekers tijdens de presentatiemarkt eveneens informatie krijgen over allerlei zaken, zoals gezonde voeding. Huisarts dokter G.P. Nillessen geeft een presentatie over een gezonde levensstijl, terwijl de bezoeker verschillende testjes kan laten doen, aangereikt door de Sportraad Overijssel. De mensen worden daarbij geholpen door de vierdejaars leerlingen van het VMBO Het Noordik in Vriezenveen. Deze jongeren die het vak Sport, Dienstverlening en Veiligheid in hun pakket hebben, verlenen hulp tijdens de organisatie van de presentatiemarkt. Alles is er op gericht om de ouderen op zo`n ontspannen mogelijke manier beweging te bieden. “En mochten de mensen zelf wensen hebben, dan staan wij daar natuurlijk helemaal voor open”, zegt Loes Leemrijse. “Het kan zijn dat ze zeggen: ik wil wel gaan bewegen, maar ik mis dat en dat. Laten ze zelf maar met de ideeën komen. Wij proberen dan wel om het uit te werken.
De presentatiemarkt wordt gehouden van 13.00 tot 16.30 uur en wethouder Binnenmars geeft het startsein.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier