PB: alles gaat hier weg

1
532

WESTERHAAR – Voor inwoners van Westerhaar is sluiting van openluchtzwembad De Plump geen ramp. Maar dan moet een nieuw zwembad wel in de buurt van het dorp worden gebouwd. Dat vindt secretaris Henk de Boer van Plaatselijk Belang.

Voor De Boer is het geen verrassing dat de raadswerkgroep Zwembaden gaat voorstellen De Plump te sluiten. Er had zich een ondernemer uit Daarlerveen gemeld om het bad aan de Zwembadlaan over te nemen, maar dat plan werd door de werkgroep afgeserveerd. De werkgroep vindt het ‘niet realistisch’. Met dat besluit heeft Plaatselijk Belang volgens De Boer geen moeite. Hij omschrijft het plan als ‘een luchtkasteel’. Ook het einde van De Plump lijkt hem niet te deren. “Veel belangrijker voor ons is de vraag waar het nieuwe zwembad straks komt”, legt De Boer uit. Want de raadswerkgroep Zwembaden moet met een voorstel komen: voor de komst van een overdekt bad en een openluchtbad of één overdekt bad. “Wij willen dat zo’n bad op een centrale plek komt te staan”, aldus De Boer. “In Westerhaar zal je niemand horen, wanneer zo’n bad aan de noordoostkant van Vriezenveen komt.” (Tubantia)

Introductie scheiding

De Boer heeft weinig vertrouwen in een goede afloop van de zwembaddiscussie voor Westerhaar. Hij schat in dat de huidige coalitie in de gemeenteraad zich vooral inzet voor de belangen van Vriezenveen. “Alles verdwijnt hier”, zucht hij. “We raken het bad kwijt en straks gaat het 0ok nog mis met kulturhus De Klaampe. Ze zijn bezig met het uitkleden van Westerhaar.”

De raadswerkgroep Zwembaden maakt een voorstel waarin ook de locatie van een nieuw zwembad wordt genoemd. Dat voorstel wordt op 22 januari in de raad besproken.

 

1 REACTIE

  1. Waarom het nieuwe bad niet op het nieuwe industrieterein in Vroomshoop ?? Voor iedereen goed te bereiken, ook voor de mensen uit Den Ham, maar ze zullen het wel weer in Vriezenveen willen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier