Partijen praten verder over coalitievorming in Twenterand

0
659

logo_gemeente_twenterand_182Afgelopen weekeinde heeft Jan op de Weegh zijn opdracht teruggegeven om als informateur de vorming van een college te onderzoeken dat steunt op een brede meerderheid in de raad. Die beslissing vormde de aanleiding voor alle politieke partijen in Twenterand om met elkaar om tafel te gaan zitten. Onder leiding van burgemeester Kobes hebben partijen afspraken met elkaar gemaakt over de voortgang van de vorming van een coalitie in Twenterand.

De burgemeester spreekt van een constructief gesprek: “Je merkt dat alle partijen er alles aan willen doen om deze situatie niet al te lang voort te willen laten duren, in het belang van de inwoners van Twenterand. Ze willen allemaal snel, maar vooral zorgvuldig beslissingen nemen die nu noodzakelijk zijn voor deze gemeente,” aldus Kobes.

Eén van de afspraken is dat er tijdens het proces geen mededelingen worden gedaan over de voortgang en de inhoud van de gesprekken die plaats zullen vinden. Dit om de voortgang erin te houden. “Een broedende kip moet je niet storen. Bovendien moet de discussie aan tafel worden gevoerd en niet via de media,” zo vindt de burgemeester.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier