Partijen ondertekenen intentieverklaring 18+ netwerk

0
664

logo_gemeente_twenterand_182De gemeente Twenterand heeft het voorkomen en bestrijden van huiselijk geweld als prioriteit benoemd. Als één van de eerste gemeenten in Twente heeft Twenterand een beleidsnotitie aanpak huiselijk geweld gemaakt. Hierin staan preventie van huiselijk geweld en het optimaliseren van de samenwerking tussen partijen voorop.

Het 18+ netwerk is overleg waarin naast thema`s als huiselijk geweld ook aandacht is voor woongerelateerde problemen zoals overlast, verloedering, verwaarlozing en andere problemen zoals opvoedingsproblematiek en verslaving. Het netwerk bestaat uit partners zoals beide woningstichtingen, Algemeen Maatschappelijk Werk, Bureau Jeugdzorg, Politie, RIBW, procesmanager Jeugd en gemeente Twenterand.

Recentelijk is gestart met de nieuwe vorm van de 18+ netwerken in onze gemeente.
Met het formaliseren van de twee bestaande 18+ netwerken bij de woningstichting Vriezenveen/Westerhaar en Vestion Wonen wil de gemeente Twenterand jongeren in een vroegtijdig stadium snelle en passende hulp bieden en ervoor waken dat niemand tussen wal en schip valt.

Met de ondertekening van de intentieverklaring op 20 mei jl. hebben de deelnemende partners de intentie uitgesproken voor samenwerking en het slagen van het netwerk.

De gemeente Twenterand beseft de impact van huiselijk geweld en hoopt door haar aanpak daadwerkelijke stappen te zetten naar verbetering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier