Overweldigende belangstelling voor ouderendag in De Klaampe

0
967

Ouderen zijn aan zet!

“ Wat een spul om binnen te komen”.  Dat waren de eerste woorden van wethouder Koops van ´t Jagt bij de opening van de viering van de Dag van de Ouderen.

dag_van_de_ouderen_023_400
foto Martin Krikken

Want 340 senioren in het Kulturhus de Klaampe samen op dinsdagmiddag 16 oktober; daar heeft zelfs de werkgroep niet van durven dromen.
Het was wel na 8 jaar de eerste keer dat we alle senioren uit de hele gemeente Twenterand  hebben uitgenodigd voor deze viering.
Met efficiënte hulp van het personeel van de Klaampe, de werkgroepleden en spontane extra handen van deze en gene, kreeg uiteindelijk iedereen een stoel en een kop koffie/thee met iets lekkers aangeboden.
Zo vroeg de wethouder een applaus voor de werkgroep en de vrijwilligers die ervoor gezorgd hebben dat u vanmiddag allen hier bent.
Hij was zeer verheugd zijn portefeuille van twee jaar geleden op deze wijze even over te mogen nemen van zijn collega Binnenmars. Uit de geweldige opkomst was erg duidelijk: “ de ouderen zijn aan zet”  in de gemeente Twenterand. Deze kreet is afkomstig van de gebruikte kreet : ´wij zijn aan zet´ tijdens de feestweek rondom het Kulturhus de Klaampe een paar weken gelden, maar is zeker vandaag van toepassing.
Wethouder Koops van ´t Jagt refereerde ook nog even aan het feit dat men binnen het college ook aandacht schenkt aan de senioren, oftewel: een plek voor senioren, qua verzorging, in ieder dorp binnen de gemeente. 
Namens het college wenste de wethouder alle ´Twenteranders van vroeger´ een goede, plezierige middag toe.
Toen was het de beurt aan het Zonnebloemtrio. Een groep van drie dames die, zeker voor de aanwezigen, veel bekende liederen zongen. Meezingen was al snel aan de orde: de sfeer zat er snel en goed in. “ Ik houd zo van zingen en ik kende de meeste liedjes ook. Zo gezellig als vanmiddag is het nog nooit geweest”. waren plezierige reacties van aanwezigen. De stress door de drukte bij binnenkomst en het zoeken naar een stoel was menigeen gelukkig heel snel kwijt.
Goed na vieren was het dan tijd voor de verloting als afsluiting van deze middag. ´Gezelligheid kent geen tijd´, maar toch gingen velen tegen vijven met een zonnig en tevreden gevoel huiswaarts.
Misschien tot volgend jaar?!
Werkgroep viering Dag van de Ouderen.

Foto`s van deze dag zijn te bewonderen in het fotoalbum en zijn aangeleverd door Loes Leemrijse en Martin Krikken 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier