Overlast jongeren bij De Klaampe

11
961

In een brief heeft de stichting Peuterspeelzalen Twenterand bij de gemeente geklaagd over overlast van jongeren bij hun onderkomen in het kulturhus De Klaampe aan de Beeklaan in Westerhaar.

De gemeente erkent dat probleem. “Er wordt intensief samengewerkt met de politie om de overlast achter het kulturhus te beperken”, schrijft burgemeester H. Koetje in het antwoordbrief aan de stichting. Toch vindt Koetje dat de gebruikers van het onderkomen aan de Beeklaan er zelf ook iets aan kunnen doen om de overlast te beperken. “Wij wijzen u er wel op dat u zelf en andere instanties die in het kulturhus gehuisvest zijn ook een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de beëindiging van de overlast”, stelt Koetje in de brief. Desgevraagd geeft hij overigens toe dat de overlast `wel een serieuze zaak is`. In de brief is hij daar gematigder over. Hij stelt daarin: “In de gemeente mogen jong en oud zich vrij bewegen. Ook in de omgeving van het kulturhus hopen wij dat jong en oud gebruik kunnen maken van de voorzieningen die er zijn. Jongeren mogen dus gewoon op het plein achter het kulturhus komen, als zij maar geen overlast veroorzaken.” Maar dat laatste is dus volgens de stichting Peuterspeelzalen wel het geval. Toch stelt de burgemeester dat `rondhangen natuurlijk niet als bedreigend hoeft te worden ervaren`. Koetje adviseert de mensen van de peuterspeelzalen contact op te nemen met de medewerker openbare orde en veiligheid als er jongeren zijn die echt overlast veroorzaken. Directeur D. Netters van het kulturhus vraagt de gemeente ook wat aanpassingen te doen. Hij vindt het verkeerd dat het voetpad vanaf de peuterspeelzaal ophoudt bij de parkeervoorziening. De kinderen die vanaf die plek naar de bibliotheek willen, ervaren het oversteken van de parkeervoorziening namelijk als gevaarlijk. (Tubantia)

11 REACTIES

 1. Heej hoezo dat geklaag over ons jullie snappen het echt ook niet he.

  LAAT ONS MET RUST DAN DOEN WE DAT OOK MET JULLIE

  Maar nee dan doen jullie het wel achter ons rug om en maken jullie het erger dan het is en gaan jullie dingen lullen

  Nou ik zeg het nog een Keer LAAT ONS MET RUST

  Je ziet zelluf wat er gebeurt een ketting reactie

  Jullie laten ons niet met rust en wij jullie niet

  M.V.G Gaittie

  en nog wat ikke of hoe je ook heet kijk ik post wel onder me eigen naam

 2. Heren,

  Misschien is het jullie nog niet opgevallen, maar dit is een bericht uit de krant en niet de mening van Westerhaardigitaal.

  Wij plaatsen alles wat over Westerhaar gaat dus dit ook.

  Elmo en Gaitie (zonder achternaam), de postings die zijn verwijderd is om de volgende reden.

  Wij kunnen zien van welk IP-adres die postings komen en die komen allemaal van Elmo maar dan onder verschillende namen.

  Volgens mij proberen wij jullie in een goed daglicht te zetten (bv toen er een demo van de hondeclub was) waren wij er ook op het vast te leggen. Volgens mij viel dat bij jullie wel in goede aarde.

  Ik vind jammer dat jullie er zo over denken.

  Herman

 3. Heren/ Dames, zoals Herman al aangeeft hebben wij de berichten uitgeschakeld omdat alle berichten die gepost zijn bij dit nieuwsbericht afkomstig zijn van 1 en hetzelfde IP adres, en wij van mening zijn dat hier geen discussie gevoerd moeten worden maar dat daar het FORUM voor is. Willen jullie dus verder discusieren over dit onderwerp dan graag op het forum. En voor alle duidelijkheid bericht is een nieuwsbericht dat van de website van de Tubantia komt.

 4. Ps dat kan van het zelfde ip adres want ik woon bij het kulnhuus en elmo ens bij bijkerke dus wat jullie zeng kan niet

 5. Klopt Gaitie, jou adres is een ander IP-adres, maar Elmo weet wel waar ik het over heb.

  Dit is het laatste bericht die geplaats wordt,de rest wordt verwijderd. Jullie kunnen verder discussieeren op het forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier