Overgeslagen

0
2111

Van de week stond Westerhaar op één dag twee keer in de krant met dingen die onze neus voorbij zijn gegaan. Over het passeren van de jubileummensen bij de Twenterander van het Jaar verkiezing. Het verhaal van Tom van de Berg staat ook op WD, en hij heeft natuurlijk groot gelijk.
Het andere is voor ons al langer verleden tijd, over de atletiekbaan die eerst bij ons zou komen, toen in Vroomshoop, en ten slotte helemaal niet meer. Er is binnenkort misschien zelfs geen atletiekvereniging meer, het bestuur houdt het voor gezien. Nou kunnen we ons hier wel over verkneukelen, maar dat is kinderachtig, we blijven die baan niet krijgen.
De oppositie in de raad maakt er nu een punt van, daarvoor zitten ze nu eenmaal ook in die oppositie. Het lijkt ook nergens op, zoals een al genomen beslissing is afgekapt, maar dat is op zich niets nieuws. Kijk alleen maar eens naar wat er nu op landsniveau wordt omgebogen en afgebroken. Ook allemaal zaken waarvan je dacht dat die wel altijd zouden doorgaan. Je krijgt nou eenmaal het bestuur waar je voor gekozen hebt. Zo bekeken is Twenterand trendsetter, maar of je daar nou trots op moet wezen? 

Ook over het nieuwe gemeentebestuur is lang onderhandeld, of misschien beter: geritseld. En daar is, om maar wat te noemen, geregeld: vier zwembaden? Vooruit dan maar, maar dan geen atletiekbaan. Is op zich wel wat voor te zeggen. Vorige week zei een mevrouw, die blijkbaar niet aan zwemmen deed: doe een zwembad dicht, dan kun je hier de weg strooien. Is ook weer waar. Maar zij zit dan weer niet in de gemeenteraad, eerst moet ze weer een paar jaar wachten als er wat veranderd zal worden. 

Wieke Lekkies: hadden we dat maar hier, dan kon je nog eens ergens achter kijken. En stiekem wat bijsturen. Want tussentijds je standpunt aanpassen, dat moet kunnen. Als je nou eens kijkt wat AVT wilde, dan lag de lat wel erg hoog, om het in stijl te zeggen. Een complete baan met alles erop en eraan. Op het moment doen ze niks anders dan hardlopen. Dat kun je prima op een eenvoudige baan, daar is toch geen acht ton voor nodig zeg je als leek. Het is maar 400 meter, reken dat eens om naar een kilometer snelweg! Leg die baan dan aan bij een bestaand sportcomplex. Of doe meteen maar twee, als de prijs meevalt. Daar hebben ze al de bijkomende benodigdheden als kleedkamers en een bar. Die baan kan dan ook gebruikt worden voor looptraining voor andere sporten. De atletiekvereniging wordt weer gewoon een loopgroep. Of twee, of drie, dat moeten ze zelf maar uitzoeken. Mensen die aan het eind van hun sprintje zo nodig ook nog hoge of verre sprongen willen maken, of iets zo ver mogelijk weg willen smijten moeten dan maar naar een andere vereniging. Tussen alles of niets zit nog een heleboel ruimte. Als AVT en de gemeente Twenterand allebei wat water bij de wijn doen moet er toch wat te regelen wezen.En misschien blijft er dan zelfs nog wat geld over voor wat extra strooizout.

 

Stoekkie 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier