Oud-Westerhaarse schrijft prijswinnend kookboek

0
964

WESTERHAAR – Op 3 maart is Rita Aalderink bij de prijsuitreiking van de prestigieuze World Gourmand Cookbook Awards. De in Westerhaar geboren en getogen Aalderink is genomineerd met haar boek `Rita`s Diner Idee` in de categorie eenvoudig te bereiden recepten. Een van de andere drie genomineerden is de Britse tv-kok Jamie Oliver.

Eerder wint Aalderink de Nederlandse Gourmand Award met haar kookboek met 52 complete menu`s, met gerechten die eenvoudig te bereiden zijn.

In een verhaal met dagblad De Twentsche Courant Tubantia editie Twenterand vertelt Aalderink dinsdag over het boek. Het schrijven over koken is begonnen tijdens de periode dat Aalderink voor electronicabedrijf Sharp werkt. Ze geeft demonstraties en kooklessen met de combimagnetron. Uit haar contacten met dealers, verkopers en consumenten leert ze dat veel mensen behoefte hebben aan een eenvoudig instructieboek met recepten. En dat boekje gaat Aalderink schrijven. Het eerste boek voor Sharp werkt ze uit in ruil voor een televisie en een videorecorder. ,,Dat was commercieel niet zo handig van mij“, vertelt Aalderink tegen TC Tubantia. ,,Sharp deed het boekje bij elke verkochte magnetron. En dat jaar werden 350.000 magnetrons verkocht. Ik had voor elk boekje een gulden moeten vragen.“

Op verzoek van vrienden en bekenden schrijft ze jaren later opnieuw een kookboekje, met eenvoudig te bereiden recepten. En met ingrediënten die overal verkrijgbaar zijn. De ideeën doet ze overal op, en de recepten en menu`s krijgen vorm in haar hoofd op de meest uiteenlopende momenten, zoals in de file. ,,Dan weet ik al hoe een gerecht gaat smaken“, lacht Aalderink.

Aalderink is de oudste uit een gezin van zes kinderen. Haar broers Gerard en Gerrit Aalderink hebben het bedrijf van Aalderink senior voortgezet. Het gelijknamige spuit- en moffelbedrijf is gevestigd op industrieterrein Garstelanden in Westerhaar. Gerard Aalderink is bovendien voorzitter van voetbalvereniging Voorwaarts.

`Rita`s Diner Idee` is uitgegeven door U2pi en kost 14,95 euro. Het ISBN nummer is 978-90-8759-140-3 (Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier