Oud- en erevoorzitter Voorwaarts overleden

0
677

p1000434-05-31-2012.jpgWoensdag 23 mei is de oud- en erevoorzitter van Voorwaarts, Sieds van Dijk op 87 jarige leeftijd na een kort ziekbed overleden. Meester van Dijk, zoals hij vaak werd genoemd, omdat hij naast de functie binnen Voorwaarts ook zo ongeveer de bekendste schoolmeester van het dorp was, was een markant man met veel charisma en een grote inzet. Hij werd lid van Voorwaarts in 1956 en van 1958 tot en met 1973 bekleedde hij vol overgave de functie van voorzitter binnen Voorwaarts. Tijdens de glorierijke jaren zestig was hij het gezicht van de vereniging. Doordat Voorwaarts op landelijk niveau speelde, reisde de hoofdmacht door het hele land en was hij degene die de contacten legde. Hij straalde zelfvertrouwen uit en liet merken dat hij trots op Voorwaarts was. Een Twents dorpsclubje dat naar de grote clubs in het westen van het land moest had een voorzitter waar menig club van kon dromen. Hij was ook voorzitter tijdens het roemruchte landskampioenschap in 1966.

Introductie scheiding

 
Nadat hij in 1973 aftrad als voorzitter werd hij direct benoemd tot erevoorzitter en bleef daarna nog lange tijd betrokken bij de vereniging. Jarenlang verzorgde hij het verslag in de kranten waarvoor hij tijdens de wedstrijden van zijn club steeds rondjes om het veld liep om de juiste naam van de scorende speler te noteren. Ook was hij een graag geziene gast in de bestuurskamers van de tegenstanders van Voorwaarts. Iedere club kende hem en hij werd altijd met open armen ontvangen. Vele discussies heeft hij met scheidsrechters gevoerd over de situaties van de wedstrijd maar altijd op een nette, correcte en respectvolle manier.
Respectvol is het woord dat bij meester van Dijk past. Voorwaarts verliest in hem een groot gewezen leider, maar de herinneringen aan hem zullen bij de oudere leden van Voorwaarts nooit verdwijnen. Sieds van Dijk is woensdag 30 mei in Westerhaar begraven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier