Oud-burgemeester van Twenterand Helmer Koetje overleden

0
1640

HOOGEVEEN – Oud-burgemeester van Twenterand Helmer Koetje is in de nacht van zondag op maandag in zijn woonplaats Vroomshoop overleden. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente Hoogeveen, waar Koetje burgemeester was. Koetje nam in 2009 afscheid als burgemeester van de gemeente Twenterand. In datzelfde jaar werd hij geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Hoogeveen. Niet lang daarna werd bij hem longkanker geconstateerd.
Koetje koos ervoor zo lang mogelijk aan het werk te blijven. “Voor mij ligt de prioriteit de komende tijd bij de behandeling van de ziekte, mijn gezin en de gemeente Hoogeveen”, zo liet hij indertijd gemeenteraad, college en de gemeentelijke organisatie weten. Tot voor anderhalve week terug was hij volop aan het werk. Zijn overlijden komt dan ook onverwacht.

Helmer Koetje is geboren in Veendam op 18 maart 1953. Hij is getrouwd met Petra van der Kwast en heeft 3 kinderen in de basisschoolleeftijd: Kornee en de tweeling Henri en Lise. Hij hield van wielrennen, fotograferen en muziek. Na het gymnasium alfa in Stadskanaal studeerde hij politicologie aan de VU in Amsterdam. Helmer Koetje was vanaf 2001 tot 2009 burgemeester van de gemeente Twenterand. (Tubantia)

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier