Oranjevereniging Westerhaar-Vriezenveensewijk organiseert Koningsspelen en Koningsdag.

0
934

Op vrijdag 24 april worden door Oranjevereniging Westerhaar-Vriezenveensewijk i.s.m. de 3 basisscholen, Korfbalvereniging SDO, zwemclub De Wieke en Atletiekvereniging Twenterand de Koningsspelen georganiseerd.logo-oranjevereniging.jpg
Deze beginnen op de scholen met een ontbijt. Daarna wordt er om 9.30 uur een ingestudeerd dansje gedaan. Dit eerste gedeelte is landelijk.

De groepen 0 t/m 4 blijven op de basisscholen, om daar te sporten. Groep 5,6 en 7 van De Fontein Oranjestraat en Fontein Hoofdweg en groep 5 en 6 van De Blokstoeke komen naar het sportveld aan de Zwembadlaan om daar te sporten. Groep 8 van de Fontein scholen en groep 7 en 8 van de Blokstoeke gaan naar zwembad De Stamper in Vriezenveen om daar zwemwedstrijden te zwemmen.
Het belooft een sportieve dag te worden.

Introductie scheiding

Op Koningsdag zijn er verschillende activiteiten voor jong en oud. We beginnen om 10.00 uur met het vlag hijsen bij Het Haarhuus. Dit gebeurt met medewerking van Scouting Vriezenveen en muziekvereniging SDG uit Westerhaar.

Tegen 10.30 uur zullen we starten met een optocht van versierde fietsen en skelters. Dit begint en eindigt bij het Haarhuus.
Om 13.00 uur starten van met “De Strijd”. Dit is een soort zeskamp. Er zullen verschillende teams strijden om de eer en de wisselbokaal “De Strijdbijl”. Vorig jaar is die gewonnen door tennisvereniging Westerhaar-Vriezenveensewijk. Zij zullen hem zeker verdedigen. Dit spektakel vindt plaats op de parkeerplaats bij Kultuurhus De Klaampe.

Vanaf 13.15 tot 14.00 uur kan men starten voor een fietstocht van ongeveer 25 km. De start is ook bij het Kultuurhus. Deelname kost € 2,50 per gezin.
Om 16.00 uur zullen er ballonen opgelaten worden door de schoolkinderen. Dit gebeurt ook bij het Kultuurhus. Vanaf ongeveer 17.00 uur zal er in het Kultushus een DJ draaien. Hier zal ook de prijsuitreiking plaats vinden van de versierde fietsen en van De Strijd.
Om 20.00 uur begint de jurering van de kinderen, die verkleed aan de lampionoptocht meedoen. Dit is in het Haarhuus. Om 20.30 uur zal de vlag gestreken worden en starten we met de lampion optocht. Deze zal eindigen bij De Klaampe, waar ook de prijsuitreiking is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier