Oranjevereniging Westerhaar/Vriezenveensewijk kijkt terug op een super geslaagde feestweek.

0
659

img-8823.jpgDe feestweek in Westerhaar/Vriezenveensewijk is voorbij. Het was een drukke, gezellige week, georganiseerd door de Oranjevereniging. Het begon zaterdag met het simultaan dammen in de feesttent. Dit is een project van de gemeente `Westerhaar aan zet`. Zij hebben dit samen met damclub Witte van Moort georganiseerd. Er waren 27 dammers, die het tegen Marino Barkel opnamen. Marino bleef ongeslagen.
Om zondag was er een gezamenlijke kerkdienst met als thema Staakt de Strijd, vertrouwen mag je leren. Erik Wassink verzorgde de preek en er was muzikale begeleiding van een muziekteam van de gezamenlijke kerken uit het dorp. De tent was goed vol.
Maandagavond werden de sponsoren uitgenodigd voor een gezellige avond. Tijdens deze avond kreeg oud bestuurslid Jaap Niks een Koninklijke onderscheiding van burgemeester Visser. Hij werd onderscheiding als Lid in de orde van Oranje Nassau. 

Introductie scheiding

Op woensdag barstte het echte feest los. De kermis, die alle dagen geopend was, begon vanmiddag om 13.00 uur. Er was ook een middenstandsbeurs met ondernemers uit het dorp. De tent was mooi ingericht met de stands en het was een gezellige drukte.
Donderdagmiddag was er vertier voor de ouderen. Er was een muzikaal optreden van Gerrit en Sinie met hun accordeons en van de conferencier Bertus Pikstrik. Hier kwamen heel wat ouderen naar toe en hebben deze middag erg genoten. De avond stond in het teken van het darten. Vijftig darters hadden zich opgegeven om te strijden voor de wisselbeker. Deze werd gewonnen door Sven Groen. Natuurlijk deden er ook plaatselijke darters mee.
Vrijdagmiddag werd er door de kinderen gezongen en gedanst tijdens de playback show. Dit was een gezellige middag met 12 aankomende artiesten. De eerste prijs werd gewonnen door Maréll en Mirthe met Timber, gevolgd door Nikky en Julia met Double me. Derde werd Mick met het liedje: Ik heb zo waanzinnig gedroomd. De piraten in ons dorp kwamen ’s avonds aan hun trekken met optreden van verschillende artiesten, zoals Monica West, Dick Altena, Harten Tien en Anita en de Rapsodies. Tussendoor werd de muziek verzorgd door Drive In Show El Mieno. Ook kon er nog genoten worden van een spetterend vuurwerk.
Zaterdag werd de dag begonnen met een optocht. Er waren prachtige praalwagens en mooi versierde reclamewagens te zien. De optocht werd voorgegaan door de politie, gevolgd door onze muziekvereniging SDG. Bij de praalwagens is de eerste prijs gewonnen door de brommerclub en bij de reclamewagens was MTN Cleaning de winnaar. ’s Middags was er een bingo met prachtige prijzen. Om 20.00 uur werden de prijzen van de optocht en de straatversiering, die gewonnen is door de Leidijk, uitgereikt en de dag werd afgesloten met een grandioos feest. De band Melrose zorgde voor goede muziek en de bezoekers voor een geweldige stemming.
Het bestuur van de Oranjevereniging wil alle inwoners bedanken en natuurlijk vooral alle sponsoren, want mede hierdoor kunnen wij terugkijken op een mooi feest van het 130 jarig bestaan van Westerhaar-Vriezenveensewijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier