Opnieuw twee Twenterandse scholen van start met de Bibliotheek op School.

0
659

Op maandag 9 februari vond de ondertekening plaats van een samenwerkingsovereenkomst tussen de basisscholen CBS Rehoboth en CBS De Fontein locatie Hoofdweg en de Bibliotheek Twenterand. Het betreft een samenwerking in het kader van het project de Bibliotheek op School.
Nadat vorig jaar al vier Twenterandse scholen van start gingen met de Bibliotheek op School, starten beide scholen nu ook met dit landelijk ontwikkelde educatieve concept.
Met de ondertekening van de overeenkomst gaan beide scholen en de Bibliotheek Twenterand voor tenminste 3 jaar een nieuwe fase van intensieve samenwerking in.

Introductie scheiding

Doel is te komen tot een vernieuwde educatieve aanpak, waarbij de basisscholen een volwaardige schoolbibliotheek realiseren, maar er ook volop aandacht is voor lezen. De bibliotheek levert daarbij een bijdrage aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid op de scholen.

Rond de zomervakantie zullen de schoolbibliotheken op de Fontein Hoofdweg en CBS Rehoboth worden ingericht, zodat in het komende schooljaar ook daar boeken geleend kunnen worden. Het is de bedoeling dat in 2016 nog weer meer scholen worden aangesloten op de Bibliotheek op School.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier