Oplossing voor WesterhaarDigitaal.nl stukje dichterbij

0
596

geld_subsidieHet succes van website westerhaar.eu en de bijbehorende grote bezoekersaantallen zorgen er voor dat het ‘technische plafond` van onze site is bereikt. Zo wordt de site zo nu en dan erg traag of loopt deze soms vast en is dan tijdelijk niet beschikbaar. Regelmatig hebben wij hierover op onze site geschreven.
De enige oplossing voor dit probleem: opnieuw laten programmeren van de site! Hieraan zijn echter voor stichting WesterhaarDigitaal.nl zeer hoge kosten verbonden. Onze sponsoren maken de reguliere exploitatie goed mogelijk, maar deze eenmalige investering kan de stichting niet dragen.
Daarom heeft het bestuur van Stichting WesterhaarDigitaal.nl enige tijd geleden het College van
B & W van de gemeente Twenterand verzocht om een eenmalige subsidie. Deze ondersteuning is noodzakelijk om de continuïteit te waarborgen en het voortbestaan van onze site ‘Van en Voor Westerhaar` veilig te stellen.
Gelukkig mochten wij op 21 oktober 2008 een beschikking ontvangen, waarin het besluit is vastgelegd dat de gemeente de helft van de lasten voor haar rekening zal nemen.
Het bestuur van stichting WesterhaarDigitaal.nl is zeer gelukkig met deze beslissing van het College van B&W om WesterhaarDigitaal te ondersteunen.
Aangezien de gemeente de helft van de lasten voor haar rekening zal nemen, is het probleem nog altijd niet opgelost. Op dit moment zoeken wij naar mogelijkheden om de site toch volledig opnieuw te laten programmeren, zonder de reguliere exploitatie te verstoren (kort gezegd: er moet voldoende geld voor zijn!). Het moet namelijk wel in één keer goed gebeuren, zodat het inderdaad een eenmalige investering is, waarmee we jaren vooruit kunnen!
Dankzij het besluit van de gemeente zijn we een stukje dichterbij de oplossing…..maar we zijn er nog niet! We hopen spoedig te kunnen melden dat de begroting voor deze investering sluitend is en er een structurele oplossing is gevonden.

Het Bestuur van Stichting WesterhaarDigitaal.nl
Herman Plattje
Rene Winkels
Gijs van der Kruk

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier