Opera op Basisschool de Blokstoeke in Westerhaar.

0
543

dscf2765.jpgOBS de Blokstoeke doet mee aan het Educatief Project Vlinder. Vlinder is een project van het prins Bernard Cultuurfonds Overijssel. Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van het fonds is in samenwerking met de Nederlandse Reisopera (die ook dit jaar een jubileum heeft van 60 jaar) dit project opgezet. Vijftien scholen in Overijssel kunnen meedoen.
Na slechts een week van voorbereiden was het dan donderdag 2 juni zover.
Ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes stonden te popelen om de opera te zien. Ook wethouder Scholten van Twenterand en combinatiefunctionaris kunst en cultuur Kristina Odenhamn waren aanwezig.
Vlinder is geinspireerd op Puccini’s opera Madama Butterfly en de daarvan afgeleide musical Miss Saigon.
Alle kinderen van groep 1 tot en met 8 hadden hun eigen aandeel in de opera. Het was geweldig! Er werd gerapt, er waren beatboxen, de leerlingen zelf deden het slagwerk en gitaar, de jongere kinderen gaven de melodie aan door zacht verschillende klanken te neuriën en de twee hogere groepen mochten zelf het einde bedenken. Het was spannend om naar te kijken, ouders en genodigden waren geboeid tot het eind.

Introductie scheiding

De kinderen hebben een wervelende show gegeven, het ligt in het verlengde van wat ze wekelijks leren bij het kunstkabinet en de podiumkunsten. Naast de vakken taal en rekenen leren de kinderen 21 eeuwse vaardigheden en dit is te merken en te zien in de presentatie die ze tijdens de opera gaven. Zelfverzekerd, als echte acteurs en zangers hebben de kinderen een show van formaat laten zien. Trots op onze kinderen!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier