Opening tentoonstelling Westerhaar-Vriezenveensewijk.

0
645

img_9020_1024x768_400_01Onder grote belangstelling van leden en belangstellenden werd zaterdag de najaarstentoonstelling van Kunstkring Westerhaar geopend.
Voor de eerste keer kon men hiervoor terecht bij Galerie Jennie Dekker aan de Twistveenweg in Westerhaar.
Te zien zijn de werken die het afgelopen jaar gemaakt zijn. Het werk, uitgevoerd in potlood, pastel, olieverf, acryl of aquarel kenmerkt zich door een hoog niveau. Dit niveau is door de leden verworven door hun enthousiaste inzet, gedurende vele jaren. Dat de sfeer in de groep erg goed is blijkt niet alleen uit de gezelligheid tijdens de opening, maar ook door het feit dat de meeste leden al heel lang lid zijn van de vereniging. Sommigen vele tientallen jaren. De opening werd verricht door de vaste begeleider, oud-docent Beeldende Vormgeving aan het Noordik in Almelo. Hij complimenteerde de leden met de prachtige tentoonstelling. Ook werd Jennie Dekker bedankt voor de mogelijkheid hier te exposeren en de gastvrijheid die zij daarbij laat zien. In een korte schets werd teruggekeken naar het ontstaan van de vereniging in het begin van de zeventiger jaren. Als aanvulling op de ruim 70 verenigingen die toen al actief waren in die tijd.
De komst van Hens Runhaar en gezin viel samen met een ontwikkeling van welzijnswerk. In de korte tijd die het gezin in Westerhaar woonde maakten ze mee dat die ontwikkeling leidde tot het verdwijnen van veel verenigingen. De zogenaamde professionalisering leidde tot frustraties en daarmee verdwijning van een deel van het potentieel van de bevolking.
Dit bracht de inleider tot de opmerking dat gewaakt moet worden dat het prachtige cultuurpaleis, of Kulturhus niet een eendere ontwikkeling kan bevorderen.
Een culturele ontwikkeling moet aansluiten bij bestaande initiatieven en gedragen en beheerd worden door de bevolking. Ondersteuning daarbij alleen als letterlijk “onder”steunen en niet van bovenaf.
Hij verzekerde de aanwezigen dat de Kunstkring Westerhaar ook in de komende jaren van zich zal laten spreken en sprak de hoop uit dat de expositie door vele Westerhaarders en belangstellenden van buiten bezocht zal worden. Onder het genot van een hapje en een drankje kregen de aanwezigen de gelegenheid het tentoongestelde werk uitgebreid te bekijken.

   img_8994_1024x768_400 img_8985_1024x768_400 

                  Meer foto`s in het fotoalbum, Verenigingen- Kunstkring Westerhaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier