Opening Makkelijk Lezen Plein

0
643

logo_bibliotheek_252
Op donderdag 2 oktober wordt in Den Ham het officiële startsein gegeven van 3 nieuwe Makkelijk Lezen Pleinen in Twenterand. In de bibliotheek Den Ham vindt de officiële openingshandeling plaats. Raadslid Gerrit Laarman zal de opening verrichten, samen met enkele leerlingen van de basisscholen in Den Ham. De opening vindt plaats om 16.15 uur.

In de bibliotheek Vroomshoop werd in september 2007 al een Makkelijk Lezen Plein geopend, evenals in veel bibliotheken in Overijssel deels gefinancierd vanuit een subsidie van de Provincie. Met een extra subsidie van de Gemeente Twenterand in het kader van het Gemeentelijk Aanvalsplan Laaggeletterdheid, werd het dit jaar mogelijk om ook in de bibliotheken van Vriezenveen, Den Ham en Westerhaar een MLP in te richten. Met name raadslid Gerrit Laarman (Christenunie) maakte zich via een amendement sterk voor deze MLP`s. Reden voor de bibliotheek om hem de officiële opening te laten verrichten.

Een op de tien kinderen in het Nederlandse onderwijs heeft moeite met lezen. Omdat het hen zoveel inspanning kost, lezen deze kinderen nauwelijks. Een lastig probleem voor leerkrachten en ouders. Want als lezen moeilijk gaat, is oefening juist van belang. Voor kinderen van 8 tot 13 jaar met leesproblemen is er nu het Makkelijk Lezen Plein (MLP).In het MLP staan allerlei spannende boeken, luisterboeken dvd`s, daisy- roms, en cd-roms bij elkaar, speciaal voor kinderen die lezen moeilijk vinden. Bovendien biedt het Makkelijk Lezen Plein ook informatieve media, zodat kinderen er ook terecht kunnen voor spreekbeurten of werkstukken. Verder zijn er folders verkrijgbaar en kan een daisy-romspeler geleend worden.

Informatieavond over dyslexie.
In het kader van de opening van het Makkelijk Lezen Plein vindt in Den Ham een informatieavond plaats over dyslexie.
Mevr. Dorien van Raaij, voorzitter van de vereniging Balans regio Twente, zal hierover een lezing houden. Natuurlijk is er ook veel ruimte voor het stellen van vragen.
De informatieavond over dyslexie wordt gehouden op donderdag 16 oktober in de bibliotheek van Den Ham, Slingerweg 3, en duurt van 20.00 tot ca. 22.00 uur. Kaartjes voor deze bijeenkomst kosten €3,50 , terwijl leden van de bibliotheek Twenterand €2,50 betalen.
Toegangskaarten zijn tijdens openingstijden te koop in de bibliotheek Den Ham of te reserveren via: 0546-671949 of via bib.denham@bibov.nl
In verband met de beperkte ruimte raden wij u aan vroegtijdig een toegangskaartje te reserveren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier