Open damtoernooi Witte van Moort groot succes!

0
1838

winnaars-damtoernooi-14-9-17-kopie.jpgOp 14 september werd het damseizoen bij de dammers van Witte van Moort gestart met een open damtoernooi. Het werd een groot succes en met 30 deelnemers was er een grote opkomst! Er werd gespeeld in drie klassen, hoofdklasse, eerste klasse en de huisdamklasse.
In de hoofdklasse kwam Theo Leoné als een komeet uit de startblokken, met 4 overwinningen op rij, waaronder een winstpartij tegen regerend clubkampioen Salomé. Leoné werd nog achterhaald door Odin Mol en Gerbrand Hessing. De drie mannen eindigden met 17 punten uit 11 op een gedeelde eerste plaats. Voor Leoné duurde het toernooi duidelijk te lang, hij verloor beide barragepartijen. Hessing had de titel voor het grijpen, nadat hij de druk fors had opgevoerd bij Mol en een schijf won in het middenspel. Mol kroop echter door het oog van de naald en haalde nog een benauwde remise. In de 2e barragepartij, die in dezelfde tijd moest worden afgewerkt, toonde Mol zich de betere.
In de eerste klasse was het Adriaan Noppers die zijn favorietenrol waarmaakte. Met 16 punten uit 9 wedstrijden eindigde hij voor Mark Paters (14 punten) en voorzitter Bennie Hessing (13 punten). Paters en Hessing waren ook de enige spelers die een puntje konden afsnoepen van de gedoodverfde kampioen. In de huisdammersklasse waren 8 deelnemers. Ook hier was het een Noppers die met de grootste vleesschotel aan de haal ging. Hidde Noppers zette zijn naaste concurrenten Arend Boertje en Co Schreurs op twee punten achterstand.
De organisatie kon terugkijken op een zeer geslaagd toernooi. Op donderdag 21 september wordt er begonnen met de onderlinge competitie. Er wordt gespeeld in twee verschillende groepen, hoofdklasse en 1e klasse. Tegen 19.30 zal het clubhuis haar deuren openen. Belangstellenden zijn van harte welkom om mee te spelen met de onderlinge competitie. Meer informatie kunt u vinden op de website: www.damclubwittevanmoort.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier