OP DE VOET GEVOLGD….. UPDATE 28-04-17

0
1020

frank1.jpgDe paden op de lanen in…..Frank Dekker (43) is op 10 April vertrokken naar Rome te VOET! Hij volgt de pelgrimsroute via het pieter pad. Gewapend met tent en de hoogstnodige benodigdheden (toch 14kg) vertrok hij voor een reis vanuit zijn woonplaats Westerhaar-Vriezenveensewijk.
Elke week kunt u een update van Franks reis volgen via westerhaar digitaal, hierbij de update van 28 april 2017:

Na Millingen richting Beek-Ubbergen waar Frank spontaan werd uitgenodigd voor een kop koffie bij mensen thuis. Veel mensen zien je lopen en stoppen even om te vragen waar je naar toe gaat. Dat is erg leuk en zo ontmoet je veel nieuwe mensen. Op de zeven heuvelenweg (bekend van de vierdaagse) kwam Frank veel mensen tegen die aan het oefenen zijn voor de vierdaagse. In Groesbeek de eerste nacht in het tentje, Dat was natuurlijk wel erg koud. Ontbijten in de zon op het bankje voor de supermarkt en weer op pad door prachtige heuvelige landschappen (foto). Dag 8 door Gennep, Heijen, Afferden en met de pond naar Vlieringsbeek als eindstation daar geslapen in B&B het bekse bakhuus (de naam zegt het al het huisje waar vroeger het brood werd gebakken). Het eerste gehucht wat de volgende dag wordt aangedaan is “Smakt” hier moest Frank een natuurgebied door met wilde paarden en runderen waarbij geadviseerd werd om 25 meter afstand te houden van de dieren, waarbij frank op zijn log schreef; hopelijk is dat wederzijds. In Wanssum uitrusten bij een mooi kabbelend beekje en zowaar begint dan de zon ook nog even te schijnen, als of Hij weet dat je even ligt te genieten. Eindstation dag 9; Swolgen, blij dat hij in een B&B sliep want vannacht vriest het. De volgende morgen, via de heide bij Broekhuizen en de pont in Velden op pad naar Venlo, tegen dat je de stad ziet is het toch nog een flink eind lopen. In Venlo aangekomen zit 10% van de reis erop. Het stations hotel is het eindpunt, de goedkoopste kamer van Venlo…. Waarom…..?Om 21:15 begon de fanfare aan hun repetitie avond.

Introductie scheiding

Dus is frank met de inmiddels gelukkig stevig wordende blaren op zijn voeten, met een zere teen(nagel) en bij de tonen van …jan Klaasen de trompetter in slaap gevallen. Moe maar voldaan laten we maar stellen. De volgende dag de stad uit en via een mooi gebied in Tegelen op naar een pedicure in Steyl. De pedicure verteld over een pelgrims huis in Roermond onder de christoffel kerk (foto). In dat pelgrims huis kun je als pelgrim overnachten, de bedden zitten opgeklapt achter kastdeuren, Frank grapt; als er maar geen mensen uit de kast komen vannacht . morgens ontbijten bij Van der Valk, een traditie bekend onder TT-Assen kampeerders. Na een dag lopen wordt in Susteren de tent weer opgezet op 0 sterren camping het hommeltje. In Nieuwstadt is het ook volop lente mooie gele bloeiers langs het water (foto). Op naar Sittart, in Beek zitten alle B&B vol en ook in café de baan weten ze geen adres om te overnachten. Na een paar biertjes en goeie gesprekken (de motorclub van het plaatsje gaat de volgende dag naar een plein in Grubbenvorst waar een pastoor jaarlijks alle motoren zegent) werd frank de volgende morgen wakker in zijn slaapzak in het magazijn van de kroeg . 14 dagen onderweg en vandaag wordt Maastricht aangedaan, dit is het einde van het Pieterpad. In de lieve vrouwenkerk (foto) wordt de volgende dag een stempel gehaald. In Eijsden Maarland komt frank een kunstenaar tegen die een huis wil bouwen van uitgesneden hout. Op 26-5 is Frank dan echt in België (Dalhem) aangekomen. Waar hij nu inmiddels in het Franssprekende deel terecht is gekomen. Er zijn steeds meer heuvels te beklimmen en de omgeving veranderd snel. Volgende keer meer.

Totaal afgelegde km op dag zijn nu +/- 412 km.

frrank5.jpg

   

frank4.jpg

   
 

frank3.jpg

     

frank2.jpg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier