OP DE VOET GEVOLGD….. UPDATE 23-07-17

1
1090

frank33.jpgDe paden op de lanen in…..Frank Dekker (43) is op 10 April vertrokken naar Rome te VOET! Hij volgt de pelgrimsroute via het pieter pad. Gewapend met tent en de hoogstnodige benodigdheden vertrok hij voor een reis vanuit zijn woonplaats Westerhaar-Vriezenveensewijk.
Elke week kunt u een update van Franks Reis volgen via westerhaar digitaal, hierbij de update van 23 juli 2017:

Vandaag van Viterbo naar Vertalla gelopen eigenlijk volgens planning maar 16,9km maar dat werd door de onduidelijke bewegwijzering algauw 20km. Viterbo viel tegen, toen we er gisteren aankwamen was het erg warm en waren er veel vliegen die om je gingen zwermen, zoals je dat kent van koeien in de modder op waar je medelijden mee hebt. Ook hadden we een kleine omweg gemaakt om gebruik te kunnen maken van de baden van Bagnacio. Door het tekort aan water in deze streek was er geen doorstroming en stonk het water verschrikkelijk, dus het verfrissende bad in het vooruitzicht ging over. Vervolgens kwamen we via het industrie gebied het stadje Viterbo binnen en klopten we aan bij een klooster, hier werd na lang wachten opengedaan en werden we op een vriendelijke maar vreemde manier doorverwezen naar een klooster van de Capuzijner orde verderop in de stad. We konden hem nog bewegen voor ons te reserveren, met de kennis dat we daar zouden kunnen slapen doorkruisten we het meest lelijke stuk van Viterbo. We kwamen aan bij een leeg stukje stad met het klooster van de Capucijners waar men de prijs van een normale hotelkamer vroegen, gelukkig konden we die delen met medewandelaars. Goed te merken dat hoe dichter bij Rome hoe meer de prijzen om hoog gaan, doordat dit stuk ook door toeristen wordt bedwongen. Als je zo lang onderweg bent moet je wel een beetje op de kosten letten en dat doen dus ook alle camino’s. Dus na het douchen gingen we met 4 camino’s de stad in om vervolgens enkele restaurants te bezoeken, waar we de menu kaart bekeken en een paar keer verder liepen, ze hebben hier namelijk de vreemde gewoonte om “verborgen bedragen” toe te passen.

Introductie scheiding

 Bijvoorbeeld een mixgrill waarbij je de patat apart moet bestellen die dan duurder is dan de mixed grill zelf. Een paar biertjes meegenomen om nog even te proosten op de gelopen dag en deze buiten opgedronken tijdens een verhaal van de vrijmetselarij welk symbool we vonden op de kerk waar men ons naartoe doorverwees. Een leuk einde van de dag.
Vanmorgen dan vertrokken richting Vetrallalalala we begonnen op een drukke weg in de verkeerde richting, omdat iedereen hier route stickers plakt om toeristen en pelgrims bij hun bar, banio of B&B langs te krijgen. Dus moesten we weer terug, een smalle rustige afgelegen weg gevonden, de goede weg in de richting van Vetrala. Naarmate de weg vorderde kwamen er enkele heuveltjes op de route en dat gecombineert met los gravel en een zengende hitte is erg lastig lopen.

De laatste kilometers moesten we langs een hele drukke weg, heb een schietgebedje gedaan… vervolgens flink doorstappen met nog 1 slok water over, heet asfalt om ons heen en voorbij razende auto’s. Jezelf steunend met het idee het duurt vast niet lang meer dan komen we aan, en dan ben ik de hele middag verder vrij man, dan ga bier drinken tot ik er bij neer val en dan de hele avond en nacht slapen. tja zou Hij het daar mee eens zijn, die man van mijn schiet gebedje??? Waarschijnlijk niet…..dus toch maar afgesloten met; u hebt mij de hele weg van het nodige voorzien dus breng mij maar naar de plaats die u voor mij hebt voorzien dan weet ik zeker dat het goedkomt. En ja hoor! Ik lig nu op bed, we zijn in vetralala, ontvangen met een bord eten, zoveel en goed heb ik de laatste dagen niet gehad, met pasta, groentes, vlees, water koffie na met gebak in een kerk met schoon huis voor pelgrims en daklozen, en dat tegen een vrije gift! Nou ik vraag het je. Bedankt Man van mijn schietgebedje!

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier