OP DE VOET GEVOLGD….. UPDATE 16-07-2017

0
721

frank-20.jpgDe paden op de lanen in…..Frank Dekker (43) is op 10 April vertrokken naar Rome te VOET! Hij volgt de pelgrimsroute via het pieter pad en via de Francigena route. Gewapend met tent en de hoogstnodige benodigdheden (toch 14kg) vertrok hij voor een reis vanuit zijn woonplaats Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Weer een nieuwe mijlpaal de afgelopen week 1900km grens voorbij. Frank loopt nu al een poosje in Italië en om precies te zijn nu in Toscane (Abbadia Isola).
Het is er erg warm dus is frank zijn hoed niet overbodig. Er wordt morgens vroeg vertrokken om voor het ontbijt al de nodige koele kilometers of enkele heuvels er op te hebben zitten.

Hoe dichter bij Rome hoe meer collega pelgrims op Franks pad. Wanneer je de laatste 300km op paard, 200km fiets of 100 km te voet naar Rome aflegt krijg je op vertoon van je pelgrimspaspoort met stempels een getuigschrift. Dat feit en de huidige vakantie periode is de reden waarom het nu frank dichterbij komt steeds drukker wordt, en dus ook gezelliger. Zie hieronder franks paspoort met de nodige stempels al aan twee kantjes!

Introductie scheiding

frank-21.jpg

 

Af en toe is een 30km+ dag niet te vermijden (ivm goede overnachtingsplaatsen) dus dat is best even doorbijten. Een nachtje op een camping waar een zwembad voor verkoeling zorgt en 3 halve liters Grolsch in de koelkast zorgt voor de hydratatie is het goed vertoeven na zo’n lange dag. Dat San Miniato twee keer op de kaart staat is een harde les… en als je dan door Pinochio komt is dat helemaal niet grappig.

Als je langs een dorpje komt en er staat zo’n rij dan krijgt je een vermoeden dat het de moeite is om ook in de rij te gaan staan, en dat was zo! Qua schoenen loopt hij nu nog op bergschoenen. Zonder schoenen lopen is erg lastig omdat zijn spieren in enkels en scheenbeen vast zitten. Eigenlijk zou hij lage schoenen aan moeten op sommige trajecten maar om overbelasting te voorkomen gaat hij tot Rome toch maar door met deze schoenen.

frank-23.jpgBij Franks vinger zie je de middellandse zee.

Toscane is anders afwisselender qua heuvel op en heuvel af, niet minder vermoeiend
Wel zijn er meer dorpen en steden dat zorgt voor meer eten en drink mogelijk heden maar minder waterfonteinen om vers water te pakken.
Frank is toe aan een nieuwe garderobe als hij thuis is! Maar eerst is Rome nu het doel! Nog een kleine 300 kilometers!

frank-24.jpg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier