OP DE VOET GEVOLGD….. UPDATE 15-06-2017

1
1107

dekker-1.jpgDe paden op de lanen in…..Frank Dekker (43) is op 10 April vertrokken naar Rome te VOET! Hij volgt de pelgrimsroute via het pieter pad. Gewapend met tent en de hoogstnodige benodigdheden (toch 14kg) vertrok hij voor een reis vanuit zijn woonplaats Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Het is even geleden sinds de laatste update en er is heel wat gebeurd. Net voor Frank in Zwitserland de Grote sint Bernard ging beklimmen heeft hij door zijn veranderende fysiek (na 1400km wordt je fit en werken medicijnen anders) een medisch probleem gehad. Maar na 1 dag rust en een check up op de intensive care in het ziekenhuis in Sion heeft Frank besloten toch gewoon door te lopen. Hij heeft zijn spullen aangevuld de kampeeruitrusting (in Italië kun je bijna nergens kamperen) opgestuurd naar huis en zijn weg vervolgd.. we krijgen echt prachtige foto’s en filmpjes opgestuurd, bijv een filmpje van grazende koeien met bellen die de alpen begrazen. Waarvan ik er een paar bij dit artikel zal plaatsen. Een dag etappe varieert van lengte maar ligt meestal rond de 22 km. We lezen berichten lood in de benen, meer klauteren dan klimmen, steeds ijler wordende lucht maar wel meer pelgrims op pad dus ook gezelligheid en samen eten of een biertje drinken aan het eind van een dag etappe Steeds hoger in de bergen, krijgen we op 10 juni de eerste foto’s van Frank in de sneeuw en champagne bij het bereiken van het hoogste punt 2500m 1200km! (Bourg-Saint-Pierre) en van fantastische smeltwatervalletjes.

Introductie scheiding

Het mooie van tegen een berg op klimmen is dat nu de afdaling begint. Nu is het de beurt aan Italië, het finale land. In Chambave komt Frank in een steegje met veel kunst waar een kunstenaar hem uitnodigt voor koffie of water. De GPS laat het in de bergen nogal eens afweten en ook moet je natuurlijk bij zo’n toch goed uitkijken dat je niet verkeerd loopt, want dan mis je de slaapplaats. dus da het finale land nog 900 km tot de finish het Vaticaan in Rome. De polar step blog is vastgelopen, maar wordt aan gewerkt. Ondertussen zal ik iets vaker op WesterhaarDigitaal een kort verslagje zetten.

dekker-2.jpg    dekker-3.jpg

dekker-4.jpg    dekker-5.jpg

dekker-6.jpg    dekker-7.jpg

1 REACTIE

  1. Die Frank 🙂 Ik ken hem nog van vroeger toen ik nog in Westerhaar woonde. Leuk om zijn verhaal te volgen! De paden op, de lanen in! Succes Frank, nog 900 km te gaan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier