OP DE VOET GEVOLGD….. UPDATE 15-04-17

6
1626

De paden op de lanen in…..Frank Dekker (43) is op 10 April vertrokken naar Rome te VOET! Hij volgt de pelgrimsroute via het pieter pad. Gewapend met tent en de hoogstnodige benodigdheden (toch 14kg) vertrok hij voor een reis vanuit zijn woonplaats Westerhaar-Vriezenveensewijk.
Elke week kunt u een update van Franks Reis volgen via westerhaar digitaal, hierbij de update van 15 april 2017:
Via Daarleveen, Daarle en Hellendoorn is Frank de eerste dag naar Nijverdal gelopen. Onderweg kwam hij een jongen tegen die vroeg of hij achterop de fiets meewou. De eerste dag wordt hij ook nog onderweg toevallig en gepland aangemoedigd door familie, vrienden en ook dronk hij onderweg koffie met een oud loopmaatje uit Santiago die toevallig in de buurt van Hellendoorn woont. Bij aankomst bij het eerste slaapadres (B&B Holterweg) komt onder de sokken de eerste flinke blaar tevoorschijn. De eerste dagen kosten het meest, qua pijn haalt Frank zijn schouders op. De volgende dag vind hij al snel de aansluiting met het Pieter pad nabij de Canadese begraafplaats in Holten. Voor de eerste dag had hij natuurlijk broodjes mee maar nu kijken wat er op je pad komt, soms heel inventief: bij een RUST punt Erewaldshof (onderweg naar laren) vind hij bijvoorbeeld geweckte appeltaart, hartstikke lekker en mooi lang houdbaar, goed bedacht door de rustpunt uitbaters. Op calorieën hoef je niet te letten als je aan het lopen bent das natuurlijk best fijn!

Introductie scheiding

In Laren loopt Frank langs kasteel Verwolde en vind daar flink moe al vroeg een slaapplaats om vervolgens om 20:30 al in diepe rust te zijn. Volgende dag vervolgd de tocht zich door de achterhoek richting velhorst en Vorden en wordt er geslapen in de Bedstee. De morgenstond heeft goud in de mond en de weg wordt vervolgd via het Lindsepad en het Henglo circuit (maar nu iets langzamer dan met de motor) op het kloosterpad lopen richting Zelhem. Dag vier wordt besloten in Braamt en daar is de 100km grens gepasseerd! Na de eerste 100km kom je in een soort flow en wordt het beter te doen. Van Braamt via het Montfertoppen pad in Montferland, 6 km door het bos lopen, dat is ook erg mooi, veters los dus mooi op tijd even rust nemen, helpt de route vol te houden. In Hoch elten (DLD) staat een mooie kathedraal die is herbouwd na de oorlog het was kasteel vanaf 800 das al voordat de Francigena route die hij loopt bestond. Lopend langs de rijn ziet frank bij Spijk iets wat hem echt interesseert! Mooie ijzeren pijpen om carbid mee te schieten, hij ziet het zich al voor zich en post op zijn logboek; kom ff wat carbid brengen! Bij een drijvende attent supermarkt die het hoofd net boven water kan houden koopt hij een gezonde lunch want de energie is even weg en er moet toch nog 6km worden afgelegd tot Millingen. Dat het zwaar is kun je wel opmaken uit zijn blog; Net op tijd voor de pont, €1,40; kuj nie voor zwemmen, ben al blij dat de kerktoren van Millingen dichterbij komt zonder dat ik loop! In Millingen eerst maar eens een ijsco, en na de goede vrijdag mis in de kath. Sint Anthonius is frank onder de pannen bij de B&B van de koster. Vandaag (zat 15/4) een Rustdag in Millingen. Totaal afgelegde km zijn nu 130 km.

frank3.jpg  frank4.jpg

6 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier