OP DE VOET GEVOLGD….. UPDATE 10-05-17

0
742

frank12.jpgDe paden op de lanen in…..Frank Dekker (43) is op 10 April vertrokken naar Rome te VOET! Hij volgt de pelgrimsroute via het pieter pad. Gewapend met tent en de hoogstnodige benodigdheden (toch 14kg) vertrok hij voor een reis vanuit zijn woonplaats Westerhaar-Vriezenveensewijk.
Omdat wifi niet overal voor handen is nu weer een update van Franks voettocht naar Rome via westerhaar digitaal, update 10 mei 2017:

Frank is nu 30 dagen onderweg en heeft nu dik 600 kilometer afgelegd. De tocht bracht hem langs de maas inmiddels door de Belgische Ardennen in Frankrijk en om precies te zijn is Reims juist gepasseerd Flinke heuvels zijn inmiddels beklommen nadat hij de maas achter zich heeft gelaten en er word veel wild gezien wanneer de mogelijkheid zich voor doet om vroeg te vertrekken Overnachten doet Frank in kloosters pelgrimshuizen en of de tent die hij voor warme streken en noodgevallen op zijn rug meesjouwt, in het Belgische Leffe net voor Dinant is overnacht in de abdij van het gelijknamige bier grappig is dat hij zelfs een keer in een gemeentehuis overnacht omdat de burgermeester verplicht is een pelgrim onderdak te geven. Op zulke plekken kom je weer andere pelgrims tegen die onderweg zijn naar Santiago Luxemburg of Rome. Leuke dingen die hij onderweg meemaakte waren onder andere het samen oplopen met 2 Nederlandse wandelaars onderweg naar Santiago de Compostella waaronder een 72 jarige wandelaarster die het er toch wel moeilijk mee heeft.

Introductie scheiding

Galant als we frank kennen red hij haar van een nat pak als ze de stroming van een beekje niet lijkt aan te kunnen. Toch bepaald hij wel zijn eigen tempo in Reims kruist hij de via Francigena die van Canterbury naar Rome loopt om deze verder te volgen. Als iemand hem om een slaapplaats te vinden adviseerd om 5 km terug te gaan met de bus past hij daarvoor, als je te voet naar Rome reist ga je niet met de bus ook niet 5 km terug om een slaapplaats te vinden, goed zo Frank, je laat je niet kennen, het is een lange weg maar jij komt wel in Rome!

frank10.jpg   frank11.jpg

frank12.jpg   frank13.jpg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier