Ook voor luiers geldt dat de vervuiler betaalt

4
623

TWENTERAND – In een langdurig debat over meer efficiënte afvalzorg werd behalve over al dan niet ondergrondse containers ook gesproken over gedumpte troep en gebruikte luiers. Dat maakte de tongen der raadsleden wel los.

Volgens raadslid Laarman van de ChristenUnie moeten de kosten van het opruimen van gedumpt groot afval (van banden en meubels tot kadavers) niet door alle burgers worden betaald. “Het is gewoon crimineel, meer controle, de politie erachteraan”, vond hij.
En dan zijn er nog luiers. Ook voor dit afval zou de burger niet via de algemene aanslag moeten dokken. “De vervuiler betaalt”, aldus VVD-raadslid Walraven, die wel een uitzondering wenst voor “de minima”.(DeltaFm)

4 REACTIES

 1. In de eerste plaats is het schandalig dat vuil zo gedumt wordt, dit gaat ten koste van de natuur.
  Maar aan de andere kant maakt het de gemeente er zelf niet naar afvalcontainers aan de weg zettten is hier wel erg duur, een van de duurste gemeentes.
  Nu weer de luiers laat het zo als het is, het is nu nog gratis, laten betalen onzin worden ze weer bij het gewone vuil gegooid.
  En de minima een uitzonderring? wij zitten net boven die grens en zijn slechter af dan de minima, komen nergens voor in aanmerking, en houden aan het eind van de maand minder over dan de minima, zij worden immers wel geholpen togh?

 2. Van de eerdere reactie valt wat te zeggen. Iemand met een uitkering gaat/wil niet werken omdat het CAO vaak minder is dan de uitkering.
  Dat zorgt dat deze mensen, en gelijk hebben ze, thuis blijven en gewoon profiteren van de tegemoedkomingen en alle voordelen. Zij vallen veelal onder de minima, maar dat is dus een zeer vertekend beeld gebaseerd op inkomen en niet op voordelen en tegemoedkomingen, zoals bijvoorbeeld uit te zoeken interieur, laptop, tv, audioinstallatie, subsidies etc., etc., etc.
  Als eerste moet men zich bij de gemeente gaan buigen over de vraag: Hoe zorgen wij ervoor dat de mensen die best “kunnen” werken (maar dus liever niet willen werken), ook weer gaan werken. Nu is het de de stelling: Hoe zorgen we ervoor dat de mensen die liever niet werken lekker thuis blijven en wij deze mensen wel verzorgen.
  Dat is dus verkeerd, en daar begint het.
  Uiteraard de uitzonderingen daargelaten zoals mensen/gezinnen die echt de dupe zijn geworden van werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. Die verdienen m.i. echt goede steun, maar daar kan m.i. veel beter op gecontroleerd worden.
  De gemeente laat zich momenteel voor een groot gedeelte om de tuin leiden door de groep die niet wil werken.
  Niet willen werken betekend niet profiteren, dus wel moeten werken, wat de gemeentelijke kosten al gigantisch zal doen laten dalen met als gevolg dat genoemde besluiten/voorstellen overbodig worden.

 3. Aan alle voorgaande reactie’s :
  Ik ben bereid om te werken voor mensen die dit zelf niet meer kunnen.Met alle liefde zelfs….
  Maar het argument dat mensen bij huis blijven omdat de uitkering hoger is dan een loonstrook slaat helemaal nergens op, en dat ze gelijk hebben al helemaal niet. Men moeten werken zien als een plicht, en stoppen met een uitkering zien als een recht. Niet het handje ophouden maar werken, anders ben je niets anders als een parasiet. Maar ik ben het wel mee eens dat werken beloond moet worden, het mag niet zo zijn dat een werkende minder te besteden heeft dan een uitkeringsgerechtigde die allerlei subsidie’s krijgt.
  Bij ons in het dorp heb je ook best veel parasieten, die als dank voor het geld wat men krijgt van de rest van de bevolking, relt op huldigingsfeestjes, drugs dealen en de arbeiders uitlachen. Hier is de overheid blind voor, omdat die geïntimideerd worden door dit schorum. Deze parasieten zijn bij ons in het dorp gewoon blank hoor, dus geef niet alvast de buitenlander de schuld want dat werkt niet. Net als onze soos trekkers want die werken ook niet .
  Ik ben overigens ook zo laf om anoniem te reageren, om dat het volk is die je zo de ruiten ingooit dus gemeente als je mee leest, doe daar wat aan.

 4. Helaas is het een feit dat in veel gevallen de uitkering hoger is dan de loonstrook.
  En dat is een fout van de gemeente/overheid zelf.
  Dat motiveert niet tot werkzoeken.

  Nogmaals, voor mensen die hier zelf echt geen schuld aan hebben en er alles aan proberen te doen het inkomen rond te krijgen moeten wij als maatschapij klaarstaan.
  Ik geef toe dat het niet makkelijk is om hier op te controleren als gemeente, maar het lijkt mij dé uitdaging hier een goed plan voor te maken i.p.v. eindeloos en vruchteloos vergaderen.

  Wat betreft de “parasieten” die mening deel ik volledig. En uiteraard is mijn norm niet dat deze mensen gelijk hebben, maar het zorgt voor een goede discussie en stof tot nadenken bij de gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier