OOK RAADSLID OTTER WIL DUIDELIJKHEID GRONDPRIJZEN

0
616

TWENTERAND – CDA-raadslid Hein Otter vindt de vaststelling van grondprijzen een bevoegdheid van de gemeenteraad en niet van het college van burgemeester en wethouders. Daarom heeft hij een vijftal vragen gesteld aan datzelfde college.
Otter is niet de eerste die het college hier op wijst. Fractievoorzitter Albert Engels van Gemeentebelangen Twenterand deed dat al eerder in een raadsvergadering. Engels vond dat het om te grote bedragen ging (± 3 tot 4 miljoen euro), waar het college alleen over kon beslissen. Bovendien gaf hij aan openheid te willen over de grondprijzen. Het gebeurde hem nu te stiekem. Otter deelt grotendeels deze mening en vraagt nu ook om duidelijkheid.

Wijzend op het onlangs genomen besluit over de grondprijzen voor Kruidenwijk 3, schrijft Otter: “Bij dit complex is slechts een krediet voor bouwrijpmaken door de raad gevoteerd (= toegestemd). Een exploitatieopzet, noch de verkoopprijzen hebben de instemming van de raad gekregen. Door het vaststellen van de exploitatieopzet door de raad worden naar onze mening tegelijkertijd de daarin begrepen verkoopprijzen geaccordeerd.”

Otter wil een behandeling van de exploitatieopzetten voorafgaand doen in een raadsbehandeling in bv. een Audit-commissie (besloten). Maar Albert Engels wil dit niet achter gesloten deuren, maar openbaar.(Deltafm)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier