Ook in de winter wordt er gevliegerd in Twenterand

0
1100

img-5050.jpgNa het succes van vorig jaar heeft Stichting Vliegerfeest Twenterand besloten om dit jaar weer het Nieuwjaarsvliegeren Twenterand te organiseren. Dit jaar is het aantal aanmeldingen gegroeid en hebben zich al meer dan 100 deelnemers aangemeld vanuit heel Nederland en delen van Duitsland.
Het vliegerfestijn vindt plaats op zaterdag 31 januari vanaf 10.00 uur bij De Johanneshoeve aan de Dalweg 39 in Westerhaar en dit gaat door tot in de avonduren. Hier wordt een groot weiland ter beschikking gesteld voor de vliegeraars en belangstellenden. De toegang en parkeergelegenheid is gratis en er worden versnaperingen en diverse drankjes verkocht. Tevens kan er gebruik gemaakt worden van de zaal en toiletten van de Johanneshoeve “

Veel mensen kennen het vliegergebeuren al van de zomertijd hier in Westerhaar. Komend zomer wordt dit voor de zesde keer gehouden, altijd in het eerste weekend van juli en het is elke keer een succes. Maar omdat er in de eerste maanden van het jaar altijd zo weinig activiteiten zijn, leek het ons leuk om nu een vliegerfestijn te organiseren”, aldus Stichting Vliegerfeeest Twenterand ” Daardoor leek het ons destijds ook zo leuk om zelf iets dergelijks wat dichter bij huis te organiseren en dat is toen het zomervliegerfestijn Vliegerfeest Twenterand geworden”.

Introductie scheiding

De insteek van het nieuwjaarsvliegeren is om het nieuwe vliegerjaar te openen en gezellig een dag samen te vliegeren met gebruik van allerlei soorten en maten vliegers.  Omdat het nu eerder donker en als het weer het toelaat, kunnen mensen ook diverse, door middel van ledlampjes, verlichte vliegers zien. 
Dat de organisatie van Vliegerfeest Twenterand alle kernen van in de gemeente Twenterand graag bij het vliegerfeest betrekken blijkt wel uit het feit dat er vorig jaar een vliegerclinic voor de leerlingen van de basisscholen werd georganiseerd en bijna 3000 kinderen van de basisscholen een vlaggenlijn van ruim 1,5 km hebben gemaakt voor het jubileumjaar.

Ook zijn alle kernen van Twenterand, door middel van een camera die aan een vlieger werd gemonteerd, gefotografeerd. Die foto’s waren te zien op de expositie van het vliegerfeest en afgelopen december in het gemeentehuis. Deze maand worden de foto’s aangeboden aan de kernen van Twenterand zodat ze nog lang te bewonderen zijn.
De Pollen, Bruinehaar, Geerdijk,Vriezenveen,Westerhaar-Vriezenveensewijk, Vroomshoop hebben de foto’s al in ontvangst genomen. Het is dus niet een festijn wat alleen Westerhaar betreft “.

De organisatie vindt het belangrijk om bij dit vliegerfestijn, waar jong en oud aan meedoet, zeker kinderen te betrekken. Al is het maar dat ze achter de computer vandaan komen om heerlijk buiten bezig te zijn. Voor informatie over het nieuwjaarsvliegeren en viegerfeest in juli kunt u kijken op www.vliegerfeesttwenterand.nl

 

img-5040.jpg imag0271.jpg

 

img-8956-kopie.jpg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier