OOK CHRISTENUNIE WIL GEEN VARKENSFLATS

0
757

TWENTERAND – Ook de ChristenUnie is tegen de komst van varkensflats, mega-intensieve veebedrijven en pelsbedrijven in de LandbouwOntwikkelingsGebieden.

In een persbericht laat de partij weten: “Wij doen dat wat in ons vermogen ligt om de bouw van megabedrijven te voor-komen. Wij spreken ons uit tegen het verlenen van vergunningen aan grote bedrijven als Family Farmers, die geen sociaal-economische binding hebben met Twenterand.”

De ChristenUnie wil meewerken aan de invulling voor eigen bedrijven die geen mogelijkheden hebben zich te ontwikkelen of door de reconstructie genoodzaakt zijn om te verhuizen.

De ChristenUnie vindt dat de LOG beschikbaar moeten zijn voor lokale bedrijven, die in andere delen van de gemeente door natuurwetgeving in de knel komen. Dat is ook steeds de doelstelling geweest bij de invoering van de Reconstructiewet. “De realiteit van de grote megabedrijven hebben wij destijds niet onder ogen gezien en zeker niet verwacht dat dergelijke bedrijven een aanvraag zouden indienen”, zegt ChristenUnie
De Christen Unie heeft de problemen meerdere keren verwoord richting de provinciale politiek in de persoon van dhr. Merkus en tweede kamerlid Cramer. Ook ondersteunt de ChristenUnie de brief, die vanuit Raalte naar de minister is gestuurd. Daarin worden de bezwaren op een rijtje gezet.(DeltaFm)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier