Ontknoping nadert in provinciaal kampioenschap

0
1421

Nadat 6 van de 7 rondes in het provinciaal damkampioenschap is al redelijk de balans op te maken. Op dit moment zijn er nog steeds twee koplopers, namelijk Gerbrand Hessing en Mitchel Mensinga. Al vanaf ronde één probeerden de twee kemphanen afstand te nemen van de rest van het veld, maar steeds bleven ze op gelijke hoogte. De topper tussen deze twee sterke spelers moest dan maar de beslissing brengen in de strijd om het kampioenschap van Overijssel. Van beide kanten werd alles uit de kast getrokken, wat uiteindelijk resulteerde in een licht betere stand voor Mensinga. Hessing verdedigde het echter goed en remise werd de terechte uitslag. Doordat Hessing het zwaar had tegen Schirinzi (remise), kon Mensinga een hele grote stap zetten naar de titel door Gerwin Mollink te verslaan. Na de hele partij de druk te hebben opgevoerd leek de winst onvermijdelijk, maar toch kon Mensinga de winst, die er waarschijnlijk zelfs niet in zat, niet vinden.

De beslissing om de titel zal dus de laatste speelronde, op 5 mei, vallen. Mensinga speelt dan tegen Jeffrey Steen. Hessing neemt het dan op tegen Yuen Wong, die ook nog een kans heeft op de titel.

Na een slechte start van het toernooi, met 4 uit 4, zette Wong in de vijfde en zesde ronde de achtervolging in door twee keer achter elkaar te winnen. Hierdoor staat hij momenteel op slechts één punt van de koplopers. In de ochtendronde vergreep Gino Schirinzi zich in tijdnood en met een zeer moeilijke stand. In de middagronde won Yuen de clash van Borne door langzaam maar zeker Theo Leoné te overklassen.

Gino Schirinzi bezet momenteel de vierde plaats met 6 uit 6. Als hij wint van Steven den Hollander op de slotdag en Wong verliest. Steven den Hollander had voor de een na laatste speeldag een goede kans op het podium, maar nadat hij met een zeer verborgen combinatie te grazen werd genomen door Leoné, spatten zijn dromen uiteen. In de middagronde kwam hij niet langs Steen, met remise als resultaat.

Mollink had een zeer goede dag. In de ochtendronde versloeg hij Steen met een fraaie combinatie. De middagronde werd ook een mooi resultaat, remise tegen Mensinga. Doordat Mollink zijn laatste partij tegen Leoné al gespeeld heeft, is duidelijk geworden dat hij onderin de middenmoot geëindigd is met 5 punten uit 7 wedstrijden.

Leoné heeft nu ook al 7 wedstrijden gespeeld en heeft 4 punten gehaald. Zijn toernooi viel erg tegen, niet qua spel, maar wel qua punten. Op zijn laatste speeldag behaalde hij twee punten.

Steen bevindt zich op dit moment op een gedeeld zevende plaats. De ochtendronde was een tegenvaller voor hem, met een nederlaag tegen Mollink, de middagronde was dan weer een meevaller, met een remise tegen Den Hollander.

Als u nu met eigen ogen wil zien of Hessing, Mensinga of toch nog Wong ervandoor gaat met de titel Kampioen van Overijssel, aarzel dan niet en kom langs. De partijen worden gespeeld op 5 mei, beginnen om 10:00 uur en vinden plaats in het clubgebouw van Damclub Witte van Moort in Westerhaar. De partijen worden gespeeld tegelijkertijd met het Nederlands kampioenschap junioren, dat maandag 30 april zal beginnen. Tot de volgende ronde (of het NK junioren).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier