Onnodig verlies Voorwaarts

0
686

logo-vv-voorwaarts-125.jpgNa de prachtige overwinning vorige week tegen Gramsbergen moest Voorwaarts deze keer naar Zwolle, waar de uitwedstrijd tegen CSV’28 op het programma stond. De weersomstandigheden waren deze middag haast bizar te noemen. Zeker voor de tijd van het jaar. Een gure oostenwind gaf een gevoelstemperatuur van ver onder nul. Voorwaarts speelde zonder de geblesseerden Roy de Lange, René Nijhof en Gert Dogger terwijl Jordy Harms de eerste wedstrijd van zijn schorsing uitzat. De eerste helft had CSV de betere kansen, maar dit leidde niet tot doelpunten. Ook Voorwaarts kreeg enkele kansen, een schot van Wout Roelofs ging net naast en ook Michel Lensen had een grote kans. De keuze om een lobje te proberen in plaats van strak schot bleek achteraf een verkeerde. De wind droeg de bal over de goal. In de tweede helft kreeg Voorwaarts iets meer grip op het spel van CSV.

Tom Meier kreeg een grote kans, Gerran Protzman zag zijn schot in de handen van de keeper belanden. Ook CSV kwam er een paar keer gevaarlijk uit, in de 55e minuut werd dit fataal voor Voorwaarts. Het was Tom Bruintjes die slordig verdedigen van Voorwaarts afstrafte en de 1-0 binnenschoot. Met Robbin Jasper voor Coen Sickman probeerde trainer Marcel Borkent de aanval te zoeken. Dit had ook zomaar de gelijkmaker op kunnen leveren maar Robbin Jasper zag zijn mogelijkheden niet verzilverd worden. Mark Ekkel voor Tom Meier en in de laatste minuten Rik Teunis voor Gerran Protzman moest een slotoffensief redding brengen. Ook dit mocht helaas niet baten. Twee minuten voor tijd kreeg Bjorn Wessels zijn tweede gele kaart en moes Voorwaarts wederom met tien man naar het eindsignaal. Gezien de weersomstandigheden had deze loterij geen winnaar op mogen leveren. Voorwaarts had geen recht op de overwinning maar een gelijkspel was wel verdiend geweest. Volgende week staat de tuiswedstrijd tegen ZAC op het programma.
Opstelling: Dinand Stuifzandt, Bjorn Wessels, Coen Sickman (65e Robbin Jasper), Bernd Bove, Michel Lensen, Rutger Slot, Tom Meier (75e Mark Ekkel), Israël Basmaci, Theo Mulder en Gerran Protzman (88e Rik Teunis)