Onnodig puntenverlies door tegendoelpunt in blessuretijd

0
621

Na de prima overwinning van afgelopen week hoopt men bij Voorwaarts dat er op dezelfde manier gespeelt gaat worden met veel inzet en passie, tegen een SC Rijssen die in hun laatste 3 wedstrijden 4 punten hebben gehaald en daarmee laten zien dat ze een stijgende lijn te pakken hebben.

Als er om half drie afgetrapt wordt is het al snel duidelijk dat SC Rijssen niet gekomen is om het spel te maken, wat hun goed recht is. Ze houden de linies gesloten en proberen met wat uitvallen hun aanvallers in stelling te brengen. Dit levert niet veel gevaar op in de achterhoede van Voorwaarts, waardoor we zien dat Voorwaarts het meeste balbezit heeft. Er wordt erg slordig gespeelt aan Voorwaarts kant, er is veel onnodig balverlies en de passing is erg slecht. Hierdoor zien we een rommelige wedstrijd, waarbij vooral Voorwaarts niet goed omgaat met het vele balbezit. Na een half uur spelen gaan de buitenspelers van Voorwaarts wat dieper staan, waardoor er meer ruimte komt op het veld. Dat resulteert al vrij snel in een doelpunt van Julian Slot, die door Nick Wessels diep wordt gestuurd. Julian schiet de bal in de verre hoek en het is 1-0.

De hoop is nu, dat er wat vrijer (minder angstig) gevoetbald wordt in balbezit, maar helaas is dit niet het geval. Vorige week zagen we nog dat dat het 1e doelpunt een startsein was om volop gas te geven, maar vandaag lijkt het er niet in te zitten. Voorwaarts speelt te langzaam in balbezit, hebben te weinig lef om elkaar in de dekking aan te spelen en bovenal, er wordt te weinig bewogen door de spelers die geen bal hebben. Ondanks dit matige spel wordt er thee gedronken met een voorsprong van 1-0.

Tijdens de rust wordt Kevin Klos gewisseld voor Mauro Slatius, die op de linkerflank geposteerd wordt, waardoor Julian iets terug zakt. Het eerste kwartier van de 2e helft lijkt het er even op dat Voorwaarts meer druk naar voren zet en de tegenstander vast kan zetten. We komen enkele malen tot de achterlijn, maar het overzicht ontbreekt om een medespeler te bereiken. Hoe langer het 2e doelpunt uit blijft, hoe minder het veldspel wordt. Te vaak onnodig balverlies, door niet de combinatie te zoeken, maar te snel diep te willen spelen. SC Rijssen komt er zo nu en dan uit met wat mogelijkheden die ook door hun niet goed worden uitgespeeld, waardoor het alles met elkaar een matige vertoning is.

Als er in blessuretijd door SC Rijssen een vrije trap hoog in ons 16-meter gebied gebracht wordt, zien we dat onze keeper een cruciale fout maakt, door het gedrang in te rennen en daar de bal zodanig te raken dat de bal het doel in rolt. 1-1 Zelf niet het 2e doelpunt maken en in blessuretijd de (onnodige) gelijkmaker tegen krijgen is pijnlijk en laat zien dat er nog stappen gemaakt moeten worden.

Volgende week de uitwedstrijd tegen SVV uit Sibculo. Daar zal een tegenstander wachten die met dezelfde intentie als SC Rijssen de strijd aan wil gaan.  Voorwaarts zal uit een ander vaatje moeten tappen om met een goed resultaat huiswaarts te keren.

We gaan het zien, op zaterdag 11 februari, om 14.30 uur.