Onduidelijkheid over haalbaarheid nieuw zwembad

4
586

Het is geen uitgemaakte zaak dat er een nieuw (binnen)zwembad ten noorden van Vriezenveen komt. Er zijn financiële en planologische problemen. Dat kan er toe leiden dat het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad zal (moeten) voorstellen om ervan af te zien.

Dit zei wethouder Oordt donderdagavond in een sportcafé van het Twentse nieuws- en opinieweekblad de Roskam en de lokale omroep DeltaFM.

Het zwembad is aan de noordkant van Vriezenveen gedacht, richting Westerhaar, maar de provincie Overijssel is het met de locatie nog niet eens. Er vindt volgens Oordt nu intensief overleg plaats. De toestemming van de provincie is noodzakelijk en daarna moet, mogelijk voor een andere plek, een financiële herberekening plaatsvinden.

Het college van burgemeester en wethouders wilde in oktober al naar de gemeenteraad met een locatievoorstel, daarna werd het januari, nu wordt de zaak over de verkiezingen getild. Waarbij het dus mogelijk is dat het voorstel zal zijn ervan af te zien. Dat zou financieel veel ruimte geven voor de gemeenteraad, maar tegen de afspraken zijn die eerder werden gemaakt: investeren in De Zandstuve te Vroomshoop, privatiseren van De Groene Jager in Den Ham, afbreken (wat al gebeurd is) van De Plump in Westerhaar en sluiten van De Stamper in Vriezenveen om benoorden Vriezenveen een nieuw overdekt bad te bouwen.(DELTA-FM)

4 REACTIES

  1. Gooi nooit je oude schoenen weg voor je nieuwe hebt zo zie je maar weer.
    Er is al veel discussie geweest over het zwembad, dit heeft totaal geen zin meer.
    Maar ik vind wel hoe je het ook went of keert Westerhaar staat aan de kant, terwijl er gemeenteraadsleden uit westerhaar in de raad zitten, waarvan ik denk dat ze er voor hu eigen portemonnee zitten. Een mooi ZAKCENTJE er bij zij zitten er echt niet vrijwillig.
    En dan kijk je dinsdag s, avonds naar delta, zie je ze zitten de westerhaarders die geen woord zeggen waarvan ik denk kom op zeg trek die mond open en kom voor westerhaar op!!!!!!!!!!!!!!

  2. Gea, helemaal mee eens.
    Maar alle zgn vertegenwoordigers in de raad of B&W zijn niet te vertrouwen, ze liegen en bedriegen waar je bij staat. Ik denk dat het aanbod uit Almelo, om ten noorden van Vriezenveen een zwembad te bouwen aantrekkelijker is. ???!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier