Onderzoek naar ervaringen van ouders met jeugdzorg

0
503

Gemeenten Rijssen-Holten, Twenterand en Wierden starten enquête

Gemeenten krijgen vanaf 2015 nieuwe taken vanuit de Rijksoverheid. Zo worden gemeenten onder andere verantwoordelijk voor het organiseren van verschillende vormen van zorg voor de jeugd. De gemeenten Rijssen-Holten, Wierden en Twenterand zijn samen een pilot gestart onder ouders/verzorgers om via een enquête te horen wat hun ervaringen zijn.

Introductie scheiding

 

Digitale enquête
Rijssen-Holten, Twenterand en Wierden vinden het belangrijk dat ouders/verzorgers meedenken over de manier waarop gemeenten de nieuwe taken in de jeugdzorg het beste kunnen organiseren.
Zij horen graag welke ervaringen ouders/verzorgers hiermee hebben en wat zij belangrijk vinden.

Via een digitale enquête willen de gemeenten in beeld brengen welke personen uit de omgeving van de ouders/verzorgers een belangrijke rol hebben als het gaat om het opvoeden en opgroeien van hun kind(eren). Ook moet uit de enquête blijken hoe ouders/verzorgers de verwijzing naar zorg voor de jeugd ervaren en welke tips zij hebben. Als laatste peilt de enquête de bereidheid bij de invullers om in de toekomst met de gemeenten mee te denken.

Voor wie is de enquête bedoeld?
Om de resultaten duidelijk neer te kunnen zetten, is het belangrijk om zoveel mogelijk ingevulde enquêtes te ontvangen. De link voor de digitale enquête is maandag 16 september verstuurd naar de diverse aanbieders van zorg voor de jeugd met het verzoek deze bij hun cliënten/klanten onder de aandacht te brengen. De digitale enquête kan tot en met maandag 14 oktober ingevuld worden. Onder de invullers van de enquête worden vier tegoedbonnen van Intertoys verloot ter waarde van 30 euro.

Door wie is de enquête opgesteld?
De enquête is in samenspraak met de aanbieders van zorg voor de jeugd en de drie gemeenten opgesteld door Stichting Arcon, een onafhankelijke onderzoeksorganisatie.

Hoe worden de antwoorden verwerkt?
De antwoorden verwerkt Stichting Arcon anoniem. De resultaten worden verwerkt in een geanonimiseerd rapport dat ter beschikking wordt gesteld aan de drie gemeenten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier