Onderzoek LangGezond Twenterand

0
1109

Iedereen wil graag gezond ouder worden. Maar soms dienen zich gezondheidsklachten aan. Dan is het van belang om zo vroeg mogelijk actie te ondernemen. Om een beeld te krijgen van de gezondheidstoestand wordt het onderzoek LangGezond Twenterand gehouden.
Nadat in 2015 is gestart met de eerste ronde in Vriezenveen van Vroomshoop wordt het onderzoek op dit moment gehouden in Westerhaar. Tegelijkertijd wordt een tweede ronde gehouden in Vriezenveen.

Het is een samenwerking tussen de gemeente Twenterand, de deelnemende huisartsen en de stichting ZorgSaam Twenterand.

In september hebben de patiënten tussen 65 en 75 jaar een lijst ontvangen met vragen over gezondheid, beweging, voeding en denkvermogen. Als de uitslag uitwijst dat er op bepaalde onderdelen verbetering mogelijk is volgt een uitnodiging voor een vervolgonderzoek. Deze testen worden gedaan in De Klaampe en worden uitgevoerd door (student)fysiotherapeuten.
Mensen die aan de slag willen gaan met hun gezondheid krijgen hulp en advies over de mogelijkheden binnen de gemeente.
Het is belangrijk voor u èn voor gemeente en huisartsen dat u de vragenlijst invult! Indien gewenst wordt hulp aangeboden. U kunt de vragenlijsten inleveren bij het Zorginformatiepunt in Westerhaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier