Ondertekening Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds

0
863

20150605-jeugdcultuurfonds-overhandigen-cheque-kopie.jpgWethouder Jan Binnenmars van de gemeente Twenterand en Arent Beugelink van het landelijke Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds hebben donderdagavond 4 juni de samenwerkingsovereenkomst Jeugdsportfonds Twenterand en Jeugdcultuurfonds Twenterand getekend. Dit deden zij tijdens de bijeenkomst ‘Iedereen doet mee’. Sportverenigingen, culturele instellingen en andere betrokken organisaties in Twenterand werden daar geïnformeerd over de kanteling binnen de Wmo en gestimuleerd om hun maatschappelijk rol op te pakken. De Rabobank Foundation stelt voor het Jeugdsportfonds een bedrag beschikbaar van 5.000 euro.

Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds Twenterand
Het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds Twenterand hebben beide als doel om snel, effectief en laagdrempelig jeugdigen van financieel minder draagkrachtige gezinnen een kans te bieden om deel te nemen aan sportieve of anderszins vormende culturele activiteiten om zich positief te ontwikkelen en mee te doen aan de samenleving.

Introductie scheiding

 

Rabobank Foundation
De heer Erik Jutstra van de Rabobank Noord-West Twente overhandigde tijdens de bijeenkomst namens de Rabobank Foundation een cheque van € 5.000 aan wethouder Jan Binnenmars. Met deze bijdrage kan het Jeugdsportfonds in Twenterand van start waardoor kinderen uit gezinnen met beperkte financiële middelen toch lid kunnen worden van een sportvereniging.

De Rabobank Foundation ondersteunt met deze bijdrage de missie van het Jeugdsportfonds; het helpen van kinderen uit kansarme gezinnen in Twenterand die graag op voetbal of volleybal of een andere sport willen. Zo geeft de Rabobank Foundation gestalte aan haar eigen opdracht: kansarme mensen in groepsverband toegang bieden tot kansrijke netwerken. Door deel te nemen aan sport en bewegen krijgen kinderen en jongeren nieuwe en positieve ervaringen en groeit het zelfvertrouwen. Het verbreedt hun horizon. Door deze sportieve vermogens van kinderen te stimuleren hebben ze in hun latere leven meer kansen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier