Ondermijning komt overal voor

0
2275

Veiligheidsregio Twente organiseerde samen met de gemeente Twenterand en de Twenterandse ondernemersverenigingen IKVO, BBV en AZB dinsdagavond 3 april een bijeenkomst over ondermijning.
De bijeenkomst vond plaats bij het bedrijf Falco in Vriezenveen en was vooral bedoeld voor ondernemers in Twenterand. Met ondermijning wordt bedoeld dat criminelen, die werken in de georganiseerde misdaad, doen alsof ze fatsoenlijke mensen zijn. Daarmee wordt op een oneerlijke manier veel geld verdiend. En als criminelen invloed krijgen, verzwakt de samenleving en weten mensen niet meer wie ze kunnen vertrouwen. Voorbeelden van ondermijning zijn de illegale hennepteelt, fraude in de zorg en het dumpen van giftig afval.

Bestrijding van ondermijnende criminaliteit
De overheid wil niet dat criminelen gebruik maken van gewone mensen. En van gewone bedrijven. En van ambtenaren. De overheid wil een samenleving waarin iedereen op een eerlijke manier aan zijn geld komt. En waarin gewone mensen niets met criminelen te maken hebben. Een samenleving waarin de wetten en regels gelden voor iedereen. Waarin de overheid de baas is en criminelen geen invloed hebben. Daarom werken alle overheden samen tegen ondermijning.

Twenterand
Burgemeester Van der Kolk van de gemeente Twenterand sprak de ondernemers ook toe. Haar boodschap was: ondermijning komt ook in kleine (plattelands)gemeenten voor, maar je moet het wel kunnen herkennen. Immers, je gaat het pas zien als je het doorhebt.

Hieronder kunt u de volledige tekst van de toespraak van Burgemeester Van der Kolk teruglezen.

Voor meer informatie over ondermijning en hoe je signalen van ondermijning kunt herkennen kijkt u op de website van Veiligheidsregio Twente.

Speech burgemeester Van der Kolk Ondermijning 3 april 2018

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier