Ondergrondse glascontainers in Twenterand Op elf locaties in de gemeente Twenterand worden de komende weken ondergrondse glascontainers geplaatst. De

0
950

foto-glascontainers-kopie.jpgOp elf locaties in de gemeente Twenterand worden de komende weken ondergrondse glascontainers geplaatst. De eerste containers zijn inmiddels geplaatst bij de C1000/Lidl in Vriezenveen. Maandag en dinsdag zijn respectievelijk Den Ham en Vroomshoop aan de beurt en daarna de overige locaties binnen Twenterand. Wethouder Engberts ziet de plaatsing van de ondergrondse containers als een verfraaiing van het straatbeeld: “De containers zijn kleiner en allemaal hetzelfde qua vorm en kleur. Daardoor zijn ze minder zichtbaar aanwezig. Bovendien houden we zo in Twenterand wel de voorziening in stand om glas gescheiden in te zamelen. Dit is één van de voorwaarden voor het omgekeerd inzamelen.”

 

Introductie scheiding

In 2012 heeft de gemeenteraad besloten het glasafval in Twenterand via ondergrondse containers in te zamelen. Hiermee gaat de wens van het platform detailhandel, met een vertegenwoordiging van de lokale ondernemersverenigingen, in vervulling. Met de ondergrondse containers investeert de gemeente in voorzieningen voor haar inwoners. Op 10 locaties worden twee ondergrondse glascontainers geplaatst. Alleen bij de C1000/Lidl in Vriezenveen zijn er zes geplaatst.

Locaties
Bij het bepalen van de 11 locaties van de ondergrondse containers is zoveel mogelijk uitgegaan van de plekken waar nu de bovengrondse containers staan, goed bereikbare en centraal gelegen bij voorzieningen zoals supermarkten. Van de huidige opstelplaatsen van de bovengrondse containers zijn niet alle geschikt voor het plaatsen van ondergrondse containers. Zo kunnen er bijvoorbeeld kabels en leidingen in de grond liggen die het plaatsen van ondergrondse containers onmogelijk maken. In deze gevallen is gezocht naar een goed alternatief. Inmiddels zijn met alle eigenaren/exploitanten gesprekken gevoerd over de plek van de containers. De eerste ondergrondse containers zijn al geplaatst bij de C1000/Lidl in Vriezenveen. Ingebruikname vindt plaats na oplevering van de nieuwe weg eind april. Maandag 8 april a.s. worden de ondergrondse containers bij de C1000 in Den Ham geplaatst, dinsdag 9 april bij de Supercoop in Vroomshoop en woensdag 10 april bij de Aldi in Vriezenveen. De andere locaties volgen zo snel mogelijk.

De kleurscheiding van bont en blank glas blijft in stand en dat is belangrijk voor het hergebruik van glas. Van groen glas kan namelijk nooit meer wit glas gemaakt worden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier