Ondanks de slechte weersvoorspellingen stonden er weer vliegers boven Twenterand

0
792

20160130-144400.jpgVorig jaar (laatste zaterdag van januari) lag er een mooi laagje sneeuw op het terrein naast De Johanneshoeve in Westerhaar. Dit jaar waren de voorspellingen heel anders.
Ruim van te voren werd er bij diverse weerstations aangegeven dat 30 januari een hele natte dag zou worden. De ruim 80 aangemelde deelnemers lieten zich hierdoor niet afschrikken en kwamen zaterdag allemaal naar De Johanneshoeve voor de 3e editie van het Nieuwjaarsvliegeren Twenterand. De organisatie had weer hun best gedaan om er toch een winters i.p.v. herfstachtig tafereeltje van te maken en de sneeuwmannen stonden weer klaar om iedereen te verwelkomen.
Binnen was er koffie, glühwein, chocolademelk en natuurlijk de krentenwegge van bakker Schipper klaar om daarna te gaan vliegeren. Hier werd gretig gebruik van genomen want het weer was te slecht om te gaan vliegeren maar binnen was het heel gezellig en konden mensen gezellig bijpraten.

Introductie scheiding

Later in de middag werd het toch droog en in korte tijd stonden er redelijk veel vliegers in de lucht. Bezoekers kwamen een kijkje nemen die ook enkele nieuwe creaties konden bewonderen die afgelopen “winter” zijn gemaakt. Al met al kijkt de organisatie terug op een mooi en gezellige dag en de datum voor de 4e editie staat al weer vast, laatste zaterdag van januari 2017.

 

Maar dat duurt nog even, eerst stort de organisatie zich vol op de voorbereidingen voor de 7e editie van Vliegerfeest Twenterand, die 2 en 3 juli wordt georganiseerd in de gemeente. (1e weekend van juli) Meer informatie hierover kunt u vinden op www.vliegerfeesttwenterand.nl.

img-20160130-wa0012.jpg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier