Onbegrijpelijke rode kaart cruciaal voor verlies Voorwaarts

0
579

logo-vv-voorwaarts-125.jpgVoor trainer Loode was het opnieuw een moeilijke puzzel om een goede opstelling te maken, maar liefst 7 spelers van de 1e selectie ontbraken waardoor spelers van de 2e selectie in de basis stonden. Opnieuw speelt Michel Smit centraal in het centrum met Rene Nijhof . Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Marsman begon Voorwaarts goed aan de wedstrijd. Al in de eerste 10 minuten waren de Voorwaartsen constant op de helft van DES, dit tot ergernis van oud-Voorwaarts trainer Tonnie van Veen. Voorwaarts kreeg in deze periode een paar kleine kansen maar wist niet door te drukken om al vroeg een voorsprong te bewerkstelligen. In de 12de minuut kreeg Voorwaarts zijn eerste vrije trap op ca. 20 meter van het doel van DES. Een mooie plek voor Gert Dogger om de keeper eens echt te testen. Gert wist de bal fraai over de muur te krullen en hij ging richting de linker bovenhoek maar de keeper van DES kon er in een uiterste inspanning nog net zijn handen tegen te aan krijgen en de bal te verwerken tot corner.

Ook deze werd door Gert goed genomen en tot ieders verbazing wist niemand de bal binnen te tikken waarbij Israel bij de 2e paal simpel zou kunnen scoren. Op deze manier hield Voorwaarts DES in de wedstrijd. Zoals zo vaak dit seizoen het betere veldspel maar het laatste tikje ontbrak en het bleef maar 0-0. Een paar minuten later kreeg Voorwaarts opnieuw een vrije trap door Gert Dogger. Wederom goed ingeschoten maar opnieuw lag de keeper van DES in de weg. Zo verliep de eerste helft met een veel beter Voorwaarts en de thuisploeg met de rug tegen de muur. Het enige wat ontbrak was een doelpunt voor Voorwaarts.
Na de rust zagen de toeschouwers een ander DES. Er werd beter gespeeld en nu was het Voorwaarts wat in de eerste minuten na de thee achter uit moest en van geluk mocht spreken dat er niet door DES geschoord werd. Na deze periode ging het redelijk gelijk op. Beide teams speelden voor de winst, er werd goed gestreden en felle duels uitgevochten op het middenveld zonder dat een van beide teams grote kansen kreeg of nare overtredingen beging. Gert Dogger kreeg daarbij de mooiste kans van de wedstrijd. Nadat hij zijn directe tegenstander het bos in stuurde stuitte hij op de geweldig goede keeper van DES. De 65ste minuut werd bepalend voor de rest van de wedstrijd. Een hoge bal van Rene Nijhof viel rond de middenstip tussen 2 spelers van Voorwaarts en 2 spelers van DES. Ze gaan allemaal voor de bal en de tot nu toe prima leidende scheidsrechter floot voor een overtreding. Voor niemand was het duidelijk wie nu de vrije trap mee kreeg maar de scheidsrechter liep richting de spelers en trok tot ieders verbazing een rode kaart en geeft deze aan Israel Basmaci. Volgens de scheidsrechter had hij een slaande beweging geconstateerd en vond dit een rode kaart. Veel verwarring bij de spelers en toeschouwers omdat echt niemand maar iets van een slaande beweging had gezien, blijkbaar zag de scheidsrechter dit wel. Helaas is dit onomkeerbaar en gaf de scheidsrechter na de wedstrijd toe dat hij fout zat. Helaas voor Voorwaarts die dit seizoen nog weinig bespaart blijft moest het team verder met 10 man en drukte de scheidsrechter behoorlijke stempel op de tot dan toe sportieve wedstrijd. Voorwaarts moest nu de doelstelling wat bij stellen in een wedstrijd waarin iedereen al behoorlijk wat werk had verzet . Vanaf dit moment wist DES het goed te spelen en werd de ruimte op het veld goed benut> Voorwaarts moest in die fase alle zeilen bijzetten om de aanvallen van DES af te slaan. Maar wat iedereen wel verwachte gebeurde uiteindelijk toch. In een aanval dook de spits vrij op voor keeper Stuifzandt. In eerste instantie kon de keeper de bal, zo leek het, pakken maar verloor hem ook weer en in een reflex tikte hij de spits iets aan op de rand van de 16 meter. Voor de scheidsrechter voldoende om hiervoor een strafschop te geven aan DES. Deze werd onhoudbaar binnen geschoten en hiermee kwam DES op 1-0 met nog een minuut of 10 te spelen . Voorwaarts gaf zich echter nog niet gewonnen en ging direct na de aftrap volledig op de aanval spelen waarbij ze met 10 man DES toch achteruit kon dwingen. Dit resulteerde in een paar schoten op het doel maar de keeper gaf geen krimp en wist alle ballen te pakken. In de 91ste minuut leek het voorbij maar Voorwaarts kreeg nog een vrije trap op de rand van de 16 meter. Alle spelers van Voorwaarts waren mee voor het doel en vrije trap werd tussen een veel spelers naar voren geschoten en via die counter scoorde DES uiteindelijk de 2 – 0.
Voor de scheidsrechter was dit blijkbaar genoeg en hij floot voor het eindsignaal en wederom gaat Voorwaarts zonder punten terug naar Westerhaar. Gezien de hele wedstrijd had Voorwaarts minimaal een gelijkspel verdient maar de gifbeker is blijkbaar nog niet leeg. De ploeg werkte keihard voor de punten maar dit keer ontbrak de scherpte van de spitsen en zeker ook het nodige geluk. De komende week geen competitie voetbal en wat extra tijd om de lange lijst met blessures weer wat in te korten alhoewel er een aantal helaas langdurig ontbreken.
Opstelling Voorwaarts: Stuifzandt, Wessels, Nijhof, Smit, L. Bove, Slot (Meier), B. Bove, Niks (Brunink), Harms, Dogger en Basmaci