Obs De Blokstoeke zwemkampioen 2015

0
818

img-3590.jpgDe drie basisscholen uit Westerhaar-Vriezenveensewijk hebben op 24 april jl. weer gestreden om de wisselbeker bij de zwemkampioenschappen 2015 in het overdekte zwembad De Stamper in Vriezenveen. In 2014 kon Cbs De Fontein aan de Oranjestraat zich zwemkampioen noemen. De groepen 8 van Cbs De Fontein Oranjestraat en Cbs De Fontein Hoofdweg en de groepen 7 en 8 van Obs De Blokstoeke gingen om 10.15 uur de strijd aan.

Naast de medailles die per school door de drie snelste zwemmers op de 25 meter vrije slag en de schoolslag waren te winnen, ging het uiteindelijk om de het winnen van de wisselbeker. De warming-up begon al met de fietstocht naar het zwembad. Dit was ook dit jaar goed te doen met het mooie zonnige weer. Bij aankomst in het zwembad werden de kinderen met de juffen ende leraar begroet door Zwemclub De Wieke.

Introductie scheiding
Introductie scheiding

Alles stond al klaar voor de wedstrijd. Er mocht nog even vrij gezwommen worden, waarna met een korte uitleg de wedstrijd kon beginnen. In de pauze was er voor alle aanwezigen een bekertje drinken met iets lekkers er bij dat beschikbaar gesteld is door de Oranjevereniging Westerhaar-Vriezenveensewijk . Na de pauze kon elke school met het estafette zwemmen nog extra punten halen voor de titel zwemkampioen 2015. De wisselbeker en daarmee de titel werd uiteindelijk zeer nipt gewonnen door Obs De Blokstoeke. Met één punt verschil miste Cbs De Fontein aan de Oranjestraat de eerste plek en werd daarmee tweede. Cbs De Fontein aan de Hoofdweg kwam met 5 punten verschil op de derde plaats.

Iedereen vond het een geslaagde en goed georganiseerde morgen en er wordt uit gekeken naar volgend jaar om opnieuw de strijd aan te gaan voor de wisselbeker en de titel zwemkampioen 2016.

Foto’s gemaakt door Sonja Teunis staan in het fotoalbum. 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier