OBS De Blokstoeke plant bomen met wethouder Engberts

0
1240

img-2424-kopie.jpgLeerlingen van groep 8 van OBS De Blokstoeke uit Westerhaar – Vriezenveensewijk hebben woensdag 16 maart, nationale boomfeestdag, samen met wethouder Engberts bomen en struiken geplant aan de Leidijk Oost. Ook werd er een paaltje bij geplaatst met daarop de vermelding van de schoolnaam. Dit bordje werd door de juffrouw van groep 8, Rebecca Westerink en de wethouder onthuld.

11 kinderen van groep 8 van OBS de Blokstoeke hebben 12 bomen (5 lindes, 6 elzen en 1 treurwilg) en 165 struikjes geplant. De kinderen werden geholpen door enkele medewerkers van de gemeente Twenterand.

Het deel dat beplant werd is een onderdeel van de landschappelijke aankleding van het industrieterrein Garstelanden. Later wordt er nog meer aangeplant als buffer tussen industrie en buitengebied. De keuze voor inheems bosplantsoen is gemaakt vanuit de gedachte dat deze soorten de meeste biodiversiteit en daarmee soortenrijkdom geven. Deze soorten zijn zeer interessant voor vogels en insecten. Daarnaast moet de singel ook ‘dicht’ groeien zodat het industrieterrein uit het zicht is. Voor de bomen geldt min of meer hetzelfde, de lindes zijn vooral heel ‘insectvriendelijk’. Deze bomen geven veel stuifmeel vanwege de bloemen die hieraan komen. Daardoor zijn ze heel gunstig voor de bijenstand, die al jaren op veel plekken verslechterd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier