OBS De Blokstoeke op bezoek in Amsterdam bij het Rijksmuseum.

0
627

Op donderdag 14 september hebben de groepen 5 t/m 8 van OBS De Blokstoeke een bezoek gebracht aan het Rijksmuseum in Amsterdam.
Om 8.30 uur stond er een bus klaar om de leerlingen en begeleiders op te halen voor een bezoek aan het museum. Op de Blokstoeke vinden op dit moment de kunstweken plaats; we werken en leren veel over dit thema, hierbij wordt gebruik gemaakt van het Kunstkabinet, en maken we zelf ook kunst.
In het Rijksmuseum hebben de leerlingen een rondleiding gehad met een gids die ons alles kon vertellen over de ‘Gouden Eeuw’ Proef de ‘Gouden Eeuw’ was het thema. We hebben geproefd, geroken en gekeken naar kunst uit deze periode. De leerlingen konden bijvoorbeeld ruiken aan een potje waarin de geur van de grachten uit de ‘Gouden Eeuw’ was nagebootst. Ze weten nu dat alle grachten stonken in deze periode omdat alle uitwerpselen in de gracht werden gedumpt. Omdat het in de zomer zo stonk bouwden de rijke Amsterdammers een huis in de provincie en kwamen in de winter terug. Ook hebben we over de Nachtwacht heel veel gehoord en geleerd. “Hoeveel kost de Nachtwacht”? Was een vraag van een van de leerlingen. De gids vertelde dat de Nachtwacht niet te koop is, voor niemand, maar dat het schilderij van Nederland is en dus van ons allemaal een beetje!

Het was een mooie indrukwekkende en leerzame dag voor de leerlingen van OBS De Blokstoeke!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier