OBS De Blokstoeke onder leiding van Johan Klos naar halve finale NK Dammen.

0
1108

dammen-2.jpgAfgelopen zaterdag 9 april gingen de kinderen van de Blokstoeke naar het Nederlands Kampioenschap Dammen onder leiding van Johan Klos. De dammers zijn 11e van de 18 deelnemende scholen geworden, een topprestatie!
Johan begeleid de jeugd al vanaf de jaren 70. Johan verteld enthousiast over de dammers van de Blokstoeke in die tijd, ze gingen naar de finale van de Nederlandse Kampioenschappen en werden maar liefst 3e!
Johan heeft zelf 33 jaar gedamd bij damclub Denk en Zet, nu beter bekend als Witte van Moort in Westerhaar, hij is begonnen aan de eettafel bij hem thuis, zijn tegenstander was zijn vader en hij had talent. Iedere zaterdag was hij naar wedstrijden in heel Nederland.
Hij vind het spel nog steeds spannend en het zit in hem om kinderen te leren hoe het in elkaar steekt, de strategieën, hoe ze vooruit kunnen leren denken en nog veel meer….
Johan is een ambassadeur voor het dammen, hij krijgt zelfs mij enthousiast terwijl ik niet echt van dammen houdt! De damclub mag blij zijn met Johan, hij heeft liefde voor het spel en voor de kinderen die het spelen, hij stimuleert ze om door te gaan, naar de damclub te komen om beter te worden, hij praat honderduit over het spel, de kinderen, hoe ze spelen en het valt me op dat hij tot in detail kan vertellen wie wat wanneer gespeeld heeft met welke zetten! Een dammer in hart en nieren.
De kinderen vertellen dat De Blokstoeke zich eerst had gekwalificeerd voor de halve finale van Overijssel en daar 2e zijn geworden, daarna naar de finale van de Overijsselse Kampioenschappen en daar kwamen ze op de reservelijst, door uitval van een andere school kwamen ze alsnog in de halve finale van de Nederlandse Kampioenschappen en zijn al met al 11e geworden!

Introductie scheiding
Introductie scheiding

Johan is trots op de leerlingen van De Blokstoeke, met name omdat de kinderen in hun vrije tijd komen, na schooltijd. Hij is er supertrots op dat ze iedere week komen en het enthousiasme straalt van hem af, de kinderen zijn ook trots op Johan, hij is aardig, wordt niet boos, hij leert ons steeds nieuwe dingen, hij laat je leren van je fouten. En zo gaat het maar door….
Op de vraag hoe de kinderen zich voorbereiden zijn er verschillende antwoorden; trainen, trainen, trainen, rustig blijven, gezellig kletsen etc .
En wat vinden de kinderen zo leuk aan dammen en hoe komt het dat ze toch iedere week na school naar de damles komen?
Johan is eigenlijk de reden naast het dammen leuk vinden en het beter willen worden. Johan is heel enthousiast, hij motiveert je om door te gaan en om meer uit jezelf te halen, je leert steeds nieuwe dingen, Johan wordt niet boos, hij is aardig en Johan laat je ook van je fouten leren.
We hadden het niet gekund zonder Johan afgelopen zaterdag vertellen de kinderen. Alle klassen komen de kinderen feliciteren en al hebben ze niet de eerste prijs gewonnen of zelfs de tweede of de derde, de kinderen zijn supertrots dat ze hebben meegedaan aan de halve finale van de Nederlandse Kampioenschappen!!
Goed gedaan Blokstoekertjes!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier