Nuttige zege voor dammers Witte van Moort

0
704

logo-WvM.jpgAfgelopen zaterdag ging de nationale clubcompetitie weer van start. Het eerste team van Denk en Zet/Witte van Moort uit Westerhaar moest het opnemen tegen 020 Amsterdam.
De eerste uitslag werd genoteerd door debutant Jan van Dijk. Hij had een moeizame partij tegen de lager ingeschaalde Tigchelaar en na een liquidatie stond een 4-om-4 remise op het bord. Gerbrand Hessing speelde tegen de passief opererende Pasman, hij wist niet tot concrete winstkansen te komen en berustte in remise. Ook remise speelde Hans Vermin, deze sterke in Zwitserland wonende invaller mist spelritme maar hield meervoudig Nederlands kampioen Thijssen simpel op remise. De vierde remise was voor Salome, die goed speelde tegen Hoogteijling maar net niet wist te winnen. Herman Hilberink had weer een knotsgekke partij, hij kwam slecht te staan tegen Geurtsen maar kwam desondanks toch tot remise.
Toen kwam Westerhaar plots op achterstand. Bert Aalberts speelde voor de tweede keer dit seizoen tegen Ndjofang, maar moest na hevig verzet weer zijn meerdere erkennen in de vice-wereldkampioen. De stelling van Elena Altchoul tegen grootmeester Bastiaannet was niet te benijden maar Altchoul wist het punt binnen te slepen. Met nog drie partijen te gaan en een 8-6 achterstand was er haast geboden. Als eerste won Vadim Virny,

Introductie scheiding

die tegen Van Heun de hele partij wel voordeel had maar in een dun standje een fout van zijn opponent nodig had om te winnen. Odin Mol nam het op tegen de degelijke Johan Smits. Mol bleef de hele partij drukken en plukte in het eindspel de vruchten van zijn arbeid, een zeer belangrijke overwinning en met een 8-10 voorsprong had Westerhaar nog een punt nodig. In de partij van de dag had Yuen Wong de eer om de wedstrijd te beslissen. Na een sterke opening had Wong al groot voordeel tegen Capelle, en hij wist met groots spel dit voordeel uit te breiden tot een gewonnen stelling, waarmee de eindstand op 8-12 werd bepaald.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier