Nominaties Gedichtendag Twenterand bekend.

0
988

gedichten_442Donderdag 29 januari is het Landelijke Gedichtendag. Door de bibliotheken in Twenterand wordt voor de vijfde keer aandacht geschonken aan deze landelijke gedichtendag. Leerlingen uit de groepen 5 en 6 van basisscholen Regenboog, De Pölle, Smithoek, Nieuwoord, Fontein locaties Asterstraat en Hoofdweg, Blokstoeke, De Bron, Eltheto, Willibrordus en Shalom hebben op school geweldige gedichten gemaakt. Deze gedichten hadden als thema “Poëzie is overal!” en de kinderen hebben daaraan allemaal hun eigen persoonlijke invulling gegeven. In de afgelopen maanden zijn er dan ook bijna 400 gedichten gemaakt. Al deze gedichten zijn gelezen en uiteindelijk zijn er zeventien dichters genomineerd.

Wie wint de gedichtenwedstrijd in Twenterand?
De 17 genomineerde gedichten worden op dit moment beoordeeld door de zeventien groepen die zelf gedichten hebben gemaakt. Zij zijn immers de deskundigen. De groepen mogen tot uiterlijk 22 januari hun stem uitbrengen en die stemmen worden alvast geteld. Naast deze leerlingenjury is er tijdens de wedstrijd nog een tweekoppige jury, bestaande uit Piet Vogelaar (Stichting Twenterand Cultuur) en Marieke Stegeman (Openbare bibliotheek Twenterand), die gaat letten op het voordragen van de gedichten. De scholen bepalen samen met deze jury wie zich de vijfde winnaar mag noemen van de gedichtenwedstrijd. Wellicht wordt Maartje, de winnaar van vorig jaar, opgevolgd door Tim, Dennis, Marloes, Julian, Shania, Manouk, Daphne, Lisa, Marije, Robert Jan, Reinout, Britt, Sanne, Rik, Oskar, Lucille of Willem.
De gedichtendag wordt op 29 januari gevierd in Kulturhus de Klaampe in Westerhaar. Het begint om 16.00 uur en we verwachten een uur later bekend te kunnen maken wie een jaar lang “dichter van Twenterand” is.

Deelnemers/genomineerden Gedichtenwedstrijd uit Westerhaar-Vriezenveensewijk zijn:

Tim ter Bekke De Fontein, locatie Asterstraat, groep 5
Dennis Mulder De Fontein, locatie Asterstraat, groep 6
Marloes de Lange De Fontein, locatie Hoofdweg, groep 5
Julian Wessels De Fontein, locatie Hoofdweg, groep 6
Shania de Vries De Blokstoeke, groep 5/6

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier