Nog weinig ideeën voor 125 jaar Westerhaar

0
648

oranjevereniging_178Voorzitter Gerrit Flims Oranjevereniging: `We moeten wel iets doen.`

Het is weliswaar pas in 2010 dat Westerhaar-Vriezenveensewijk 125 jaar bestaat, maar toch heeft voorzitter Gerrit Flims van de Oranjevereniging Westerhaar enige tijd geleden al een oproep geplaatst op WesterhaarDigitaal.nl . Hij verzoekt op die website verenigingen en particulieren om eens na te denken over de viering van het 125-jarig bestaan. Misschien zijn er al suggesties, zo vraagt Flims zich af. (zie het forum)

Hij heeft tot nu toe slechts enkele reacties gehad. “Het leeft nog niet erg, maar het heeft ook nog wel even tijd”, aldus Flims.

Ongemerkt moet het 125-jarig bestaan van Westerhaar-Vriezenveensewijk niet voorbij gaan, vindt de Oranjevereniging.

Al realiseert Flims zich, dat de viering nooit zo grootscheeps kan zijn als in 1985 bij het 100-jarig bestaan van het tweelingdorp. Toen was er een echte feestweek onder het motto `Dit dorp verscheen waar de turf verdween`.

De buurtverenigingen hadden toen de straten versierd, er werd een grote historische optocht gehouden, de muziekvereniging Soli Deo Gloria hield een taptoe met verenigingen uit de buurt, de voetbalclub Voorwaarts haalde Ajax naar Westerhaar, en de Wiekse Boerendaansers hielden een dansfestival “Toen bestond ook nog het sociaal-cultureel werk in Westerhaar, en dat heeft heel veel aan de organisatie gedaan. Het sociaal-cultureel werk stelt nu niet veel meer voor. Bovendien was in 1985 de gemeente Vriezenveen bereid om het gat in de begroting te dichten. Dat zie ik de gemeente Twenterand nog niet doen”, aldus Flims.

De Oranjevereniging is van plan dit voorjaar een bijeenkosmt te houden voor alle verenigingen in Westerhaar om daar te brainstromen over de viering van het 125-jarig bestaan. “Samen met de verenigingen moeten we in 2010 toch wel iets doen”, aldus Flims. (Tubantia)

            KLIK HIER VOOR HET FORUM 125 JAAR WESTERHAAR-VRIEZENVEENSEWIJK.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier