Nog geen koop grond

0
889

De grote informatieborden bij de ingang en de kleine bordjes bij de graven apart zijn sinds kort weg op de begraafplaatsen in Westerhaar en Bruinehaar.

Op die bordjes werd de nabestaanden meegedeeld dat een aantal graven geruimd zou worden. Maar de gemeente heeft nog geen actie ondernomen voor grondaankoop rond met name de begraafplaats in Westerhaar. Grondeigenaren rond de begraafplaats in Westerhaar zijn weliswaar bereid tot verkoop, maar de onderhandelingen met de gemeente moeten nog beginnen.

Vorig jaar namen de fracties in de gemeenteraad gezamenlijk het initiatief om ruiming van graven op de begraafplaatsen in Westerhaar en Bruinehaar te voorkomen. Volgens de gemeente moest er geruimd worden, omdat er anders geen plek meer zou zijn. Dat stak de inwoners van Westerhaar en Bruinehaar geweldig, ook al omdat ruiming op de begraafplaatsen in Vriezenveen en Den Ham niet nodig was. Met name in Vriezenveen is inmiddels een grote uitbreiding van de begraafplaats gerealiseerd. De gemeenteraadsfracties van SGP en Gemeentebelangen Twenterand waren verleden jaar de `kartrekkers` van het initiatief van alle fracties. Woordvoerder A. Engels van Gemeentebelangen vindt, dat het hoog tijd wordt dat de gemeente de onderhandelingen opent met de grondeigenaren. Volgens wethouder A.Koops van `t Jagt gaat dat binnenkort gebeuren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier